Сдружение „Операция: Плюшено Мече“ представиха първата детска книжка по действителен случай – „Талантливото мече Мони“, съвместен проект с издателство Orange Books.
DMS TALANTI

Сдружение „Операция: Плюшено Мече“ представиха първата детска книжка по действителен случай – „Талантливото мече Мони“, съвместен проект с издателство Orange Books.

Сподели

През месец ноември сдружение „Операция: Плюшено Мече“ представиха първата детска книжка по действителен случай – „Талантливото мече Мони“, съвместен проект с издателство Orange Books.

Книжката разказва като детска приказка истинския живот на Минка Кирилова – Мони, една от талантливите студентки от менторска програма „Скритите таланти на България“. Мони е амбициозна млада дама, която днес вече е втора година студентка по психология в Нов български университет. Пътят ѝ до този успех е дълъг и труден, но тя никога не се е отказала.

Менторска програма „Скритите таланти на България“ е образователен проект на Сдружение „Операция: Плюшено Мече“, който открива талантливи деца, лишени от родителски грижи или в риск в цялата страна и им дава шанс да мечтаят смело и да се реализират професионално в избрана от тях сфера.

Можете да подкрепите кампанията „Скритите таланти на България“ с дарителски SMS от 1 лев с кодова дума DMS TALANTI на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Заедно събрахме 18 438 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3401 3026 368 5458 лв. 548 лв. 1139 лв.

За кампанията

Програмата „Скритите таланти на България“ предоставя достъп до: – частни уроци, работа с личен ментор, психологическа подкрепа, семинари, работилници, обучения, лагери, материали, екипировка, оборудване, семестриални такси и стипендии за студентите ни и цялата необходима подкрепа, за да може всеки един от тях да достигне своята професионална мечта

  • Поли от Нови пазар винаги е имала голямо сърце за животните и мечтаеше да стане ветеринарен лекар. Днес тя е трета година студент по ветеринарна медицина в Тракийски университет.
  • След навършване на 18 и излизане от социалната услуга, в която Ани от Велико Търново е настанена, тя иска да е самостоятелна и да започне работа като фризьор. Ани вече премина успешно курс по фризьорско майсторство и й предстои да започне първата си работа.
  • Мони, която е отраснала в дом, мечтае да стане психолог. Днес тя е автор на самостоятелна стихосбирка и студент по психология в НБУ. Сони пък учи Компютърни науки в Технически, а Паулина – графичен дизайн и фотография в АМТИИ, гр.Пловдив.

Общото за всичките тези младежи е, че те са част от менторска програма „Скритите таланти на България“ – образователен проект на Сдружение „Операция: Плюшено Мече“.

Всяка година програмата дава шанс на талантливи младежи лишени от родителска грижа или живеещи в рискова среда от цялата страна да се развият професионално и да тръгнат по избрания от тях път.

letter За 5 учебни години успешно сме подпомогнали 12 участника да бъдат приети в университет и през учебната 2022-2023 продължаваме да работим с 7 студенти и 25 ученика.