През 2023 година ателие „Прегърни ме“ навърши 18 години!
DMS ATELIE

През 2023 година ателие „Прегърни ме“ навърши 18 години!

Сподели

Ателие „Прегърни ме“ е създадено от екип съмишленици, за да бъде даден шанс на изоставени деца, за да им бъде показан живота, който им е отказан.

Ателието е красивото и уютно място, което те посещават с радост. Защото тук са техните приятели – художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, играят на театър, гледат филми и разговарят, майсторят парцалени кукли и копринени ангели. Учат се да могат. Учат се да вярват. Учат се да имат бъдеще.

През 2023 година ателие „Прегърни ме“ навърши 18 години. Това стана повод в галерия „Прегърни ме“ през месец ноември да бъде открита изложба НАЧАЛОТО.

Първите срещи  с деца и младежи, настанени по онова време в Дом за деца, лишени от родителска грижа в с. Доганово на 30 км от София, започват през лятото на 2005 година. В продължение на близо пет години децата, заедно с преподаватели по шивачество и тъкачество изработваха етно костюми със съвременно звучене. Изложбата представи 12 от тях.

Специални гости бяха Мартина Вачкова, Люба Ризова, Малина Едрева и много от дарителите и приятелите на децата, без които приказката на „Прегърни ме“ щеше да е отдавна забравена.

Ноември месец излязоха от печат две книжки с приказки, измислени и илюстрирани от малките писатели и художници на ателие „Прегърни ме“ – „Три вълшебни приказки“ и комикс-книжка със заглавие „Броцеяхземекспачуш!“.

През декември месец в галерия „Прегърни ме“, София, ул. „Г. С. Раковски“ 63 отвори  традиционният коледен магазин, пълен с книжки, картини, джуджета и ангели, календар за 2024 г. с 12 от най-хубавите картини на малките художници, които се продават с благотворителна цел в подкрепа на дейностите на сдружението.

Можете да ги подкрепите с дарителски SMS с кодова дума DMS ATELIE или да станете постоянен месечен СМС дарител с дарение от 2 или 5 лв.