Защото СМЕ ХОРА! Бъдете част от каузата на „Каритас“
DMS CARITAS

Защото СМЕ ХОРА! Бъдете част от каузата на „Каритас“

Сподели

За поредна година НКФ „Каритас“ стартира кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“, която ще протече в периода 27 ноември 2023 г. – 31 януари 2024 г. Чрез нея от организацията ще помогнат на над 500 възрастни хора от 12 градове и села в България с професионални грижи, внимание и добро отношение да изживеят старините си достойно в техните домове.

Голяма част от възрастните хора в България страдат от сериозни здравословни проблеми, прогресиращи с увеличаване на възрастта. Те изпитват различни по вид и степен затруднения, водещи до понижаване на качеството им на живот.

„Когато не се чувства добре, ми е много трудно да намеря превоз, за да го закарам на лекар, защото нашият личен лекар се намира в другия квартал“ – споделя 70-годишната Тереза, която се грижи за съпруга си, прекарал тежък инсулт. – „Понякога викам Бърза помощ или се моля от човек на човек да ни закара до болницата. В такива моменти много ми се иска да има някой до мен, на когото да разчитам, някой който да ми помогне“.

„Нямаме аптека. Лекар – също. Той идва само в един ден от седмицата, за 1-2 часа. Сега, ако потърсите лекар или сестра – няма. Ако стане нещо спешно, Бог да спасява човека, иначе няма кой.“ – споделя 83-годишния Кольо, който живее в малко село в Южна България.

В подобна ситуация се намират много български пенсионери, които имат затруднен достъп до отговарящи на нуждите им здравни и социални услуги и това ги поставя в ситуация на голяма уязвимост.

Бъдете част от каузата на «Каритас»!

Може да ги подкрепите с SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 или да станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 или 5 лв.

Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!