С обич и добро сърце!

Начало на кампанията: 11.12.2023

Кампанията набира средства за да осигури допълнителни прегледи, освен полагащият се един безплатен профилактичен преглед годишно, за превенция срещу рак. Организацията договаря помещения в болницата в Гоце Делчев и наема съответните специалисти.

С обич и добро сърце!
215 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DOBROTA

Защо го правим

Сдружение „Хроника срещу рака“ е създадено през 2009 г. в град Гоце Делчев с цел подпомагане на жени болни от рак; обединяване, насърчаване и информиране на хора болни от рак и техните близки; информиране за онкологични болести, осигуряване на актуална и навременна информация за превенция срещу раковите заболявания; запознаване на обществото с проблемите на хората с онкологични заболявания и с особеностите на болестта, профилактиката, диагностицирането, лечението и рехабилитацията; привличане на обществена подкрепа за лечение на болни от рак хора; осигуряване на средства за лечение и подпомагане на болните от рак жени; сътрудничество със сходни организации в страната и чужбина.

За последните 4 години организацията е набрала над 55 000 лв. за подпомагане на лечението на онкоболни жени от материално затруднени семейства и провеждане на безплатни профилактични гинекологични прегледи на гърдата и щитовидната жлеза на жени по приети правила чрез договори за дарения.

В сдружението членуват 10 жени. При всяка своя благотворителна и информационна акция сдружение „Хроника срещу рака“ набира доброволци. 

letter Идеята на кампанията е да има допълнителни прегледи освен полагащият се един безплатен профилактичен преглед годишно. Организацията договаря помещения в болницата в Гоце Делчев и наема съответните специалисти.

Целта

Кампанията има за цел да активира обществеността и да разшири региона от дарители в подкрепа на онкоболните жени в затруднено положение, да насочи вниманието към превенцията и ранното диагностициране на онкологичните заболявания чрез профилактични прегледи. Да подкрепи психологически жените с поставена онкодиагноза и техните семейства.

Със сумата от около 10 000 лв. могат да бъдат направени най-малко 300 прегледа годишно на жени от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!