Успехите на мобилния екип на фондация „Надежда за малките“
DMS MALKITE

Успехите на мобилния екип на фондация „Надежда за малките“

Сподели

Във фондация „Надежда за малките“ от три години развиват още една дейност – мобилен екип за подкрепа. Защо мобилен?

Много често помощта е по-пълноценно да се случи в домовете на хората, отколкото в някакво чуждо пространство. Целта е подкрепа за семейства, изпаднали в трудност, за да НЕ изоставят децата си и да се справят с предизвикателствата.

Едно от предизвикателствата в последните месеци беше помощ на Александра, която живее отделено от майка си в отдалечено малко населено място без достъп до адекватна образователна система. При стартирането на реинтеграцията при майката хората от мобилният екип прекарваха по няколко часа дневно с нея в една от малките къщи, където Александра имаше възможност да ползва лаптоп и достъп до онлайн уроци.

За щастие отдадените Аги и Ради от екипа успяха да запалят искрицата и желанието да учи и да попива нови знания.

Сега Алекс се справя чудесно с ученето, но още по-хубавото е, че успя да изгради приятелства в училище. Лятото тя заедно с други деца участваха в лятна театрална работилница по мотиви от „Малкия принц“ и тогава Алекс пожела да прочете книжката. Още същия ден тя бе в ръцете ѝ.

Сега „Надежда за малките“ са изправени пред трудността да намерят средства, за да запишат нейния по-голям брат и други деца, които имат нужда от частни уроци, за да се завърнат в училище, да се интегрират и да създадат приятелства!

Ще се радваме, ако има учители, готови да отделят време за тях или хора, които биха помогнали със заплащането на уроци да се свържат с екипа на фондацията!

Можете да ги подкрепите с DMS MALKITE на 17 777  кампанията “За да бъде детството цветно” на фондация «Надежда за малките»

Заедно събрахме 19 831 лв.

?>-->
Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3296 2820 1349 01708 лв. 366 лв. 2073 лв.

Нашите социални услуги

Ние сме малък екип от мотивирани хора, сред които социални работници, психолози, медиатори, педагози, медицински сестри и детегледачи. Наша обща мисия и цел е най-доброто за децата, които подкрепяме. Да растат щастливи, спокойни и обичани с подкрепящи ги родители.

Два Центъра за настаняване от семеен тип, или както ние ги наричаме  „Малките къщи“, където бебета и деца до 6 години, разделени по различни причини от семействата им намират временно дом и утеха.

В този период от кризата в семейството, до връщането отново в сигурна и устойчива семейна среда екип от сърцати професионалисти ги дарява денонощно с любов и грижа.

В Малките къщи има кой да ги прегърне и лекува травмата, да подаде ръка, да ги изслуша и подкрепи…  Там децата имат лично пространство, лични вещи, възможност за участие във всички сфери на социалния живот – от храненето заедно на маса с възрастния и ежедневната разходка навън до развиването на личните им таланти.

„Малките къщи“ са временно „у дома“ вече близо 13 години. За това време през тях са преминали 166 деца, от които 87 осиновени, а 30 живеят отново с родните си семейства.

Мобилен център за подкрепа „Заедно с надежда“ е естественото продължение на дейността на Фондация “Надежда за малките” и нашият стремеж да подкрепяме семейството като най-доброто място и право на всяко дете.  Наричаме го мобилен, защото отиваме там където има нужда от нас.

Подкрепяме семейства в риск, за да не изоставят децата си, като им предоставяме психологическа и материална помощ. Подкрепяме и консултираме кандидати за приемни родители и осиновители.

Оказваме подкрепа на осиновители и приемни родители за създаване и поддържане на връзката с децата.  Провеждаме обучения за доброволци и групи за взаимопомощ на родители.

Екипът на мобилния център за подкрепа включва психолог, психотерапевт, медиатор, социален работник, педагози и здравни специалисти.

За 12 години екипът ни е консултирал над 420 семейства, а близо 220 доброволци са помогнали на малките да живеят по-добре.