През месец септември НМД успешно реализира дарителска кампания под наслов “Да спасим 15-ти септември за учениците в наводнените населени места!”
DMS DETE

През месец септември НМД успешно реализира дарителска кампания под наслов “Да спасим 15-ти септември за учениците в наводнените населени места!”

Сподели

Кампанията на Национална мрежа на децата (НМД) беше насочена към децата от пострадалите райони на Царево. Благодарение на финансовата и материална помощ на фирми, училища, детски градини и индивидуални дарители общата събрана сума от всички дарения е 20 815,33 лв.

Освен за децата от Царево имаше възможност за закупуване на учебни пособия за деца от още 3 населени места – Кърджали, Търнава и Бяла Слатина:

  • Децата в Царево и околността получиха нови раници, учебни материали и пособия от Kaufland Bulgaria точно ден преди 15-ти септември,
  • пакети с материали за училище бяха предоставена на социално слаби деца в ОУ „П. К. Яворов“, гр. Кържали,
  • в Търнава 20 деца в нужда бях покрепени с образователни пособия, ученически униформи и осигуряване на храна,
  • на децата в НУ “Цани Гинчев”в Бяла Слатина бяха закупени ученически униформи и ученически пособия за първи и втори клас и е поето изхранването на осем деца от началното училище. В СУ “Васил Левски” 35 деца от начален курс са подкрепени с доплащане от 2 лева за столово хранене.

През месец ноември НМД даде старт на нова дарителска кампания «Слушаме децата, създаваме бъдещето» в подкрепа на участниците в младежката програма «МЕГАФОН». Кампанията цели да събере средства за закупуването на оборудване за подкаст, в който младежите да мога да изразят своето мнение и виждане по въпроси, които ги вълнуват.

Можете да подкрепите кампанията на НМД с дарителски SMS с кодова дума DMS DETE на 17777