Дронът, моят спасител!

Начало на кампанията: 17.11.2023

Добротворци, инициатори, вдъхновители, обучители, спасители! Сдружение „Планинско спасяване – област Пазарджик“ днес търси точно вашата подкрепа за закупуването на индустриален термовизионен дрон за специализирани спасителни акции!

Дронът, моят спасител!
image
1 370 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SPASITELI

За кампанията

Средствата са необходими за индустриален дрон с термокамера в пълен комплект с допълнителни батерии – 22000 лв.; международна застраховка за 1 година – 1800 лв.; обучения и получаване на разрешения на 15 специалисти – 1500 лв.; 3 практически обучения на терен 700 лв.; време и човешки ресурси – безплатно с усмивка и вяра!

Програмата е в съответствие с необходимите регулации за полети с дрон над 120 м височина за спасителни акции при екстремни метеорологични и аварийни условия.

Дейността на Сдружението включва над 40 регистрирани члена – спасители планинари, парамедици, професионалисти от национални дирекции за защита на населението и партнира с множество НПО, институции, организации и корпоративни партньори.

Планинско спасяване – област Пазарджик в действие във Facebook и WEB

Добротворци инициатори се организират за минути при сигнали за пострадали хора, животни и природа в случай на кризисни действия по издирване, при пожари в сгради и планината.

Само няколко примера от настоящата година: – подкрепихме дарителски кампании към Национална асоциация на доброволците в Република България след земетресенията в Турция и Сирия, наш член участва при спасяване на пострадалия в пещерата Морджа, Турция, други се отзоваха на място при наводненията в Царево. Солидарно се грижим за спасяването на природата в градска и планинска среда.

Наши инициативи са:

Дневни и нощни обучителни акции – за издръжливост и умения, имаме мотивиращи обучители за оцеляване и спасяване в екстремни условия в планински райони при всякакви климатични условия, независимо от часа от денонощието

Състезание „Млад спасител” – ежегодно национално отборно състезание – 2 поредни години

Инициатива „Изкачване на община Пазарджик“ – ежегодно в 8 поредни години за деца и възрастни

Пролетно и есенно засаждане засаждане на дръвчета с граждани, с вече над 10 000 засадени дръвчета – над 10 години

letter Обединяваме сили с Областна дирекция на МВР Пазарджик, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пазарджик, Областна администрация Пазарджик, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ към Министерство на транспорта и съобщенията и Национална Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ), в която членуваме, при навременните действия в спасителни операции по издирване на хора, при пожари, бедствия и аварии.

Целта

Професионални вдъхновители сме да откриваме повече хора от всички възрасти и целим да създаваме възможни условия и за хора в неравностойно положение да бъдат с нас в планината, в пещерите, да се возят на тролей на 60 м височина около Фотинските водопади. Обичаме да ни е чисто!

Доброволци спасители живеят сред нас в готовност за себеотрицание в името на вашия живот, по-добра среда и превенция на рискове от бавни или невъзможни реакции в спасителни действия!

Дронът пази и теб, и нас! Ние сме до теб! Бъди до нас! Дари!

С тази кампания сдружение „Планинско спасяване Пазарджик“ се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!