Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Дронът, моят спасител!

Начало на кампанията: 17.11.2023

Добротворци, инициатори, вдъхновители, обучители, спасители! Сдружение „Планинско спасяване – област Пазарджик“ днес търси точно вашата подкрепа за закупуването на индустриален термовизионен дрон за специализирани спасителни акции!

Дронът, моят спасител!
image
488 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SPASITELI

За кампанията

Средствата са необходими за индустриален дрон с термокамера в пълен комплект с допълнителни батерии – 22000 лв.; международна застраховка за 1 година – 1800 лв.; обучения и получаване на разрешения на 15 специалисти – 1500 лв.; 3 практически обучения на терен 700 лв.; време и човешки ресурси – безплатно с усмивка и вяра!

Програмата е в съответствие с необходимите регулации за полети с дрон над 120 м височина за спасителни акции при екстремни метеорологични и аварийни условия.

Дейността на Сдружението включва над 40 регистрирани члена – спасители планинари, парамедици, професионалисти от национални дирекции за защита на населението и партнира с множество НПО, институции, организации и корпоративни партньори.

Планинско спасяване – област Пазарджик в действие във Facebook и WEB

Добротворци инициатори се организират за минути при сигнали за пострадали хора, животни и природа в случай на кризисни действия по издирване, при пожари в сгради и планината.

Само няколко примера от настоящата година: – подкрепихме дарителски кампании към Национална асоциация на доброволците в Република България след земетресенията в Турция и Сирия, наш член участва при спасяване на пострадалия в пещерата Морджа, Турция, други се отзоваха на място при наводненията в Царево. Солидарно се грижим за спасяването на природата в градска и планинска среда.

Наши инициативи са:

Дневни и нощни обучителни акции – за издръжливост и умения, имаме мотивиращи обучители за оцеляване и спасяване в екстремни условия в планински райони при всякакви климатични условия, независимо от часа от денонощието

Състезание „Млад спасител” – ежегодно национално отборно състезание – 2 поредни години

Инициатива „Изкачване на община Пазарджик“ – ежегодно в 8 поредни години за деца и възрастни

Пролетно и есенно засаждане засаждане на дръвчета с граждани, с вече над 10 000 засадени дръвчета – над 10 години

letter Обединяваме сили с Областна дирекция на МВР Пазарджик, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пазарджик, Областна администрация Пазарджик, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ към Министерство на транспорта и съобщенията и Национална Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ), в която членуваме, при навременните действия в спасителни операции по издирване на хора, при пожари, бедствия и аварии.

Целта

Професионални вдъхновители сме да откриваме повече хора от всички възрасти и целим да създаваме възможни условия и за хора в неравностойно положение да бъдат с нас в планината, в пещерите, да се возят на тролей на 60 м височина около Фотинските водопади. Обичаме да ни е чисто!

Доброволци спасители живеят сред нас в готовност за себеотрицание в името на вашия живот, по-добра среда и превенция на рискове от бавни или невъзможни реакции в спасителни действия!

Дронът пази и теб, и нас! Ние сме до теб! Бъди до нас! Дари!

С тази кампания сдружение „Планинско спасяване Пазарджик“ се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!