Помогни на Маги да ходи сама!

Помогни на Маги да ходи сама!

Начало на кампанията: 10.11.2023
Цел: 91 364 лв.
Остават: 56 853 лв.
Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
5714 198 1 0 12130 лв. 1843 лв. 14390 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 10 от 2 лв. 1 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За Маги

Магдалена е родена преждевременно с много ниско тегло. В резултат детето е с изоставане в двигателното развитие и се налага от двумесечна възраст да започват рехабилитационни процедури.

Няколко месеца по-късно е поставена диагнозата „детска церебрална парализа – спастична диплегия“. Следват още по-интензивна физиотерапия. Извършена й е и фибротомия – с добър ефект, но недостатъчен, за да проходи.

По тази причина родителите се насочват към детска болница „Сейнт Луис“ САЩ, където с най-висока успеваемост се извършва операцията селективна дорзална ризотомия, което представлява прекъсване на част от дорзалните нервни окончания. Това намалява спастичността, подобрява се балансът, улеснява се промяната в позите от седнало в изправено положение.

Директорът на болницата, д-р Парк, смята, че Магдалена ще може да ходи с патерици след операцията. Операцията е планирана за месец март 2024 год.

letter Маги има нужда от вашата помощ. Сумата е непосилна за семейството ѝ, затова се обръщаме към всички вас с молба за подкрепа в този труден за тях момент, да помогнете на детето им да проходи. Маги е едно лъчезарно, пленяващо всички с усмивката си дете, което мечтае да ходи и лудува като всички други деца.