Помогни на Маги да ходи сама!

Начало на кампанията: 10.11.2023

Маги има нужда от вашата помощ. Сумата е непосилна за семейството ѝ, затова се обръщаме към всички вас с молба за подкрепа в този труден за тях момент, да помогнете на детето им да проходи. Операцията е планирана за месец март 2024 год.

Помогни на Маги да ходи сама!
33 370 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MAGI

За Маги

Магдалена е родена преждевременно с много ниско тегло. В резултат детето е с изоставане в двигателното развитие и се налага от двумесечна възраст да започват рехабилитационни процедури.

Няколко месеца по-късно е поставена диагнозата „детска церебрална парализа – спастична диплегия“. Следват още по-интензивна физиотерапия. Извършена й е и фибротомия – с добър ефект, но недостатъчен, за да проходи.

По тази причина родителите се насочват към детска болница „Сейнт Луис“ САЩ, където с най-висока успеваемост се извършва операцията селективна дорзална ризотомия, което представлява прекъсване на част от дорзалните нервни окончания. Това намалява спастичността, подобрява се балансът, улеснява се промяната в позите от седнало в изправено положение.

Директорът на болницата, д-р Парк, смята, че Магдалена ще може да ходи с патерици след операцията. Операцията е планирана за месец март 2024 год.

letter Маги има нужда от вашата помощ. Сумата е непосилна за семейството ѝ, затова се обръщаме към всички вас с молба за подкрепа в този труден за тях момент, да помогнете на детето им да проходи. Маги е едно лъчезарно, пленяващо всички с усмивката си дете, което мечтае да ходи и лудува като всички други деца.

Развитие на кампанията

Средствата, необходими за операцията на Магдалена, са събрани и преведени на американската болница.

На 22.03.2024 год. детето ще бъде оперирано. След това ще има няколко седмици престой за следоперативно наблюдение и когато укрепне, трябва да започне усилена  специализирана рехабилитация.

Кампанията продължава за набиране на средства за рехабилитация, стойността на която ще стане ясна след операцията. 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!