Помогни на Маги да ходи сама!

Начало на кампанията: 10.11.2023

Маги има нужда от вашата помощ. Кампанията ѝ набира 18 000 лв. за едногодишна рехабилитация след операцията.

Помогни на Маги да ходи сама!
35 055 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MAGI

За Маги

Магдалена е родена преждевременно с много ниско тегло. В резултат детето е с изоставане в двигателното развитие и се налага от двумесечна възраст да започват рехабилитационни процедури.

Няколко месеца по-късно е поставена диагнозата „детска церебрална парализа – спастична диплегия“. Следват още по-интензивна физиотерапия. Извършена й е и фибротомия – с добър ефект, но недостатъчен, за да проходи.

По тази причина родителите се насочват към детска болница „Сейнт Луис“ САЩ, където с най-висока успеваемост се извършва операцията селективна дорзална ризотомия, което представлява прекъсване на част от дорзалните нервни окончания. Това намалява спастичността, подобрява се балансът, улеснява се промяната в позите от седнало в изправено положение.

Директорът на болницата, д-р Парк, смята, че Магдалена ще може да ходи с патерици след операцията. Операцията е планирана за месец март 2024 год.

letter Маги има нужда от вашата помощ. Сумата е непосилна за семейството ѝ, затова се обръщаме към всички вас с молба за подкрепа в този труден за тях момент, да помогнете на детето им да проходи. Маги е едно лъчезарно, пленяващо всички с усмивката си дете, което мечтае да ходи и лудува като всички други деца.

Развитие на кампанията

Към месец май 2024 год. операцията на Маги премина успешно и тя вече си е в България. Сега предстои интензивна рехабилитация, която да укрепи мускулатурата и да затвърди ефекта от операцията. Необходимо е да се закупят и помощни средства, препоръчани от д-р Парк.

Кампанията продължава за набиране на 18 000 лв. за едногодишна рехабилитация. 

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!