Да помогнем на Виктор да проходи!

Начало на кампанията: 02.11.2023

Подкрепете Виктор, за да може да проходи и да бъде самостоятелен. Родителите му правят всичко, но средствата не достигат.

Да помогнем на Виктор да проходи!
13 136 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS VIKTOR

За кампанията

Виктор е роден в 33 гестационна седмица с тегло под 2 кг. След прогресивно нарастване на главата е установена хидроцефалия и му е поставен вентрикулоперитонеален шънт.

Детето изостава и в нервно-психичното развитие и на 1 год. и 9 месеца е диагностицирано със спастична церебрална парализа – средна степен.

Виктор провежда рехабилитация от шестмесечна възраст – първо в България, а по-късно и в Турция. Поради по-добрите резултати, родителите искат рехабилитацията в Турция, център Рибем, да продължи.

Скъпи Дарители,

Ние сме Таня и Петър и сме родители на Виктор. Искаме да ви разкажем за едно лъчезарно, любознателно и прекрасно малко създание, което притежава и изключителна смелост и храброст! Той беше роден преждевременно в 32-ра гестационна седмица с тегло от едва 1850 грама.

След дълъг престой в неонатологията Вики бе диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Претърпя две неврохирургични операции и му бе поставена клапа. За жалост неговите мъки не спиряха дотук и малкият ни юнак се изправи пред ново предизвикателство.

На по-късен етап се установи, че Вики има и детска церебрална парализа-квадрипареза. Започна ежедневни рехабилитации, които дадоха известни резултати и имаше подобрение в състоянието му, но като цяло, не са особено задоволителни. Впоследствие Виктор бе пренасочен към специалисти в чужбина. Рехабилитацията там е скъпоструваща, а като към това се прибавят и всички съпътстващи разходи, за нас става все по-трудно да се справяме сами и имаме нужда от съдействие!

letter Борбата, която водим е постоянна, но за съжаление средствата са малко и затова се обръщаме към Вас с молба да подкрепите Виктор за да може да проходи и да бъде самостоятелен. Вярваме, че с вашата подкрепа, Вики ще може да изживее едно изпълнено със забавления детство, както и да има възможността да порасне като пълноценен живот. Благодарим на всички, които ще ни подкрепят и имаме надеждата, че с ваша помощ ще изправим Вики на крака!

Целта

През 2024 год. Виктор ще посещава рехабилитационен център „Треа кидс“, Истанбул. За едногодишен курс терапия са необходими 22 464 евро. В цената не са включени нощувки и транспорт.

Към 13.06.2024 год. в дарителските сметки на Виктор има приблизително 22 000 лв.

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!