„Операция: Плюшено Мече“ продължава с успех
DMS TALANTI

„Операция: Плюшено Мече“ продължава с успех

Сподели

Лятото бе щедро на събития за децата, с които сдружение „Операция: Плюшено Мече“ работи – изложба за художниците, семинар за личностно развитие, посещения на ComiCon.

Екатерина от Неделино е един от младите таланти, които сдружение „Операция: Плюшено Мече“ подкрепяше през последната година. Местният Център за обществена подкрепа подаде кандидатурата й след загуба на родител.

Ментор от сдружението работи с нея една учебна година с уроци по български език и литература за матурите и кандидатстването. Екатерина завърши училище с отличен и е вече студентка по начална детска психология. От сдружението покриват семестриалните такси и ще й отпуснеат стипендия втория семестър, ако отговаря на условията по договор през първия.

Работата на сдружение „Операция: Плюшено Мече“ за подкрепа на талантливи деца без родители продължава!

Може да ги подкрепите с SMS  с текст DMS TALANTI на номер 17 777 или онлайн: https://dmsbg.com/10479/dms-talanti/

 

Заедно събрахме 18 343 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3397 2998 361 5458 лв. 548 лв. 1139 лв.

За кампанията

Програмата „Скритите таланти на България“ предоставя достъп до: – частни уроци, работа с личен ментор, психологическа подкрепа, семинари, работилници, обучения, лагери, материали, екипировка, оборудване, семестриални такси и стипендии за студентите ни и цялата необходима подкрепа, за да може всеки един от тях да достигне своята професионална мечта

  • Поли от Нови пазар винаги е имала голямо сърце за животните и мечтаеше да стане ветеринарен лекар. Днес тя е трета година студент по ветеринарна медицина в Тракийски университет.
  • След навършване на 18 и излизане от социалната услуга, в която Ани от Велико Търново е настанена, тя иска да е самостоятелна и да започне работа като фризьор. Ани вече премина успешно курс по фризьорско майсторство и й предстои да започне първата си работа.
  • Мони, която е отраснала в дом, мечтае да стане психолог. Днес тя е автор на самостоятелна стихосбирка и студент по психология в НБУ. Сони пък учи Компютърни науки в Технически, а Паулина – графичен дизайн и фотография в АМТИИ, гр.Пловдив.

Общото за всичките тези младежи е, че те са част от менторска програма „Скритите таланти на България“ – образователен проект на Сдружение „Операция: Плюшено Мече“.

Всяка година програмата дава шанс на талантливи младежи лишени от родителска грижа или живеещи в рискова среда от цялата страна да се развият професионално и да тръгнат по избрания от тях път.

letter За 5 учебни години успешно сме подпомогнали 12 участника да бъдат приети в университет и през учебната 2022-2023 продължаваме да работим с 7 студенти и 25 ученика.