Конна база „Ахил“ ще бъде спасена!
DMS BAZA

Конна база „Ахил“ ще бъде спасена!

Сподели

Конна база ,,Ахил“ на фондация „Можем заедно“ е едно от малкото места в България, в които се провежда хипотерапия – терапия с помощта на коне на деца с увреждания.

През летните месеци в базата са проведени повече от 350 теапевтични сесии с деца с аутизъм, синдром на Даун, двигателни, говорни, сензорни и поведенчески нарушения, като са включени 10 нови деца.

Ивон е едно от децата с диагноза забавяне в развитието, която посещава терапията вече от една година. За този период Ивон има впечатляващо подобрение на двигателното, сензорното и говорното развитие. 

Кампанията „Да спасим конна база „Ахил“ на фондацията набира средства за закупуване на терена, върху който е разположена базата, тъй като предстои да бъде продаден от собствениците му. За няколко месеца кампанията набра скорост и към момента има подкрепата на повече от 140 дарители, 90% от които са частни лица.

До тук събраната сума е около 60 000 лв. при цел 70 000!

В края на октомври 2023 г. от фондацията планират голям благотворителен базар в парка пред НДК, а след средата на октомври ще излезе от печат благотворителен календар за 2024 г. Събраните средства ще бъдат в подкрепа на кампанията.

Можете да подкрепите кампанията за спасяване на конна база „Ахил“ с DMS BAZA на 17 777 и онлайн тук: https://dmsbg.com/26527/da-spasim-konna-baza-ahil/

Заедно събрахме 3 403 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
832 115 0 1798 лв. 80 лв. 463 лв.

Защо го правим

Досега сме работили и ще продължим да работим с деца с разстройство от аутистичния спектър, двигателни нарушения, генетични синдроми, интелектуална недостатъчост, разстройство и изоставане в развитието, сензорни, говорни, поведенчески дефицити.

Изграждането на новия Терапевтичен център ще ни позволи да видим по-бързи и цялостни резултати и повече усмивки на детските лица.

Кампанията за спасяването на конна база „Ахил“, в която се включиха стотици дарители, беше повече от успешна!

Конната база вече е собственик на имот с площ от 4500 кв.м, който се намира до с. Бистрица, София, сред красивата природа на планините Витоша и Плана.

 

letter Искрено благодарим на хората, които се интересуват какво се случва. Очаква ни много работа - искаме новата конна база да се превърне в любимо и полезно място за деца и родители.