Конна база „Ахил“ ще бъде спасена!
DMS BAZA

Конна база „Ахил“ ще бъде спасена!

Сподели

Конна база ,,Ахил“ на фондация „Можем заедно“ е едно от малкото места в България, в които се провежда хипотерапия – терапия с помощта на коне на деца с увреждания.

През летните месеци в базата са проведени повече от 350 теапевтични сесии с деца с аутизъм, синдром на Даун, двигателни, говорни, сензорни и поведенчески нарушения, като са включени 10 нови деца.

Ивон е едно от децата с диагноза забавяне в развитието, която посещава терапията вече от една година. За този период Ивон има впечатляващо подобрение на двигателното, сензорното и говорното развитие. 

Кампанията „Да спасим конна база „Ахил“ на фондацията набира средства за закупуване на терена, върху който е разположена базата, тъй като предстои да бъде продаден от собствениците му. За няколко месеца кампанията набра скорост и към момента има подкрепата на повече от 140 дарители, 90% от които са частни лица.

До тук събраната сума е около 60 000 лв. при цел 70 000!

В края на октомври 2023 г. от фондацията планират голям благотворителен базар в парка пред НДК, а след средата на октомври ще излезе от печат благотворителен календар за 2024 г. Събраните средства ще бъдат в подкрепа на кампанията.

Можете да подкрепите кампанията за спасяване на конна база „Ахил“ с DMS BAZA на 17 777 и онлайн тук: https://dmsbg.com/26527/da-spasim-konna-baza-ahil/

Заедно събрахме 3 120 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
736 73 0 1727 лв. 80 лв. 431 лв.

За кампанията

Фондация „Можем заедно“ подкрепя провеждането на конна терапия за деца със специални потребности вече 5 години. За тази цел тя работи активно с конна база „Ахил“, която предоставя всички необходими условия за тази дейност като инфраструктура, обучени коне и специалисти.

Конната база е едно от много малкото места в България, където с децата работят специален педагог, ерготерапевт и психолог със съответната квалификация да провеждат терапия с коне.

Конната база е изградена, преди 9 години, изцяло със собствени средства. Децата, които ни посещават са от София и от околните близки населени места.

Работим на редовен принцип с повече от 50 деца с аутизъм, различни генетични синдроми, двигателни, поведенчески и сензорни нарушения, интелектуална недостатъчност и други.

 

letter Целта на кампанията е събиране на средства в помощ на закупуване на имота, на който е разположена и функционира конната база, тъй като собствениците му изненадващо решиха да го продадат за строеж на жилищна сграда.