Фондация „Ела и ти“ търси доброволци за 14 октомври
DMS ELA

Фондация „Ела и ти“ търси доброволци за 14 октомври

Фондация "Ела и ти" търси доброволци за 14 октомври с високопроходими автомобили, за да помогнат за изкачването до хижа Иван Вазов на 6 човека с увреждания. 

Сподели

Фондация „Ела и ти“ търси доброволци за 14 октомври с високопроходими автомобили, за да помогнат за изкачването до хижа Иван Вазов на 6 човека с увреждания. 

Това изкачване е поредното организирано от фондацията предзвикателство на солидарен туризъм от това лято. Ето какво споделят за последните им активности:

  • Достигнахме до х. Рибни езера с 5 човека с увреждания на колички и подкрепата на 70 доброволеца. Взехме на заем 4 колички, за сълажение едната се счупи преди хижата. С подръчни материали успяхме да я позакрепим и придвижим. Включиха се и доброволци от Варна, заедно с неподвижен участник.
  • Участвахме в състезание по планинско бягане – „По стъпките на Алеко с приятел“. Участваха три отбора с човек на количка, както и 30 доброволеца. Счупихме собствения си рекорд! Най-бързият ни отбор финишира за 2.06 ч на 11 км трасе с 800 м положителна денивелация!

Мисията на Фондация „Ела и ти“ е приобщаване на хора с увреждания към туризъм, спорт и дейности на открито.

Можете да я подкрепите с онлайн дарение през страницата на кампанията или с дарителски SMS на 17 777 с текст DMS ELA.

 

Заедно събрахме 5 148 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
360 46 16 3162 лв. 170 лв. 1284 лв.

Защо го правим

Интересът към събитията ни нараства постоянно. Разчупихме стереотипа и показахме на хората с увреждания един различен свят, на приятелска общност, по-екстремно преживяване и силни емоции.

До момента сме успели да покажем недостъпни места, закътани в нашата природа на над 150 човека с увреждания и с подкрепата на над 450 доброволци.

Заедно сбъдваме мечти и покоряваме върхове, плуваме в реки и се спускаме в пещери, препускаме в състезание по планинско бягане и се потапяме в планинската белота с шейни. Всичко това е възможно благодарение на множеството сърцати доброволци.

Ние сме фондация “Ела и Ти” и вече 7 години правим планините и пещерите в България достъпни и за хората със затруднени и напълно ограничени физически възможности.

Бяхме на Седемте Рилски езера, в пещерите Съева дупка, Снежанка, Банковица и Проходна, качихме се няколко пъти на снежния Черни връх и достигнахме х. Вихрен с шейни, теглени то скиори, плувахме на водни колела в язовири и реки, прелетяхме с въжен тролей над Фотински водопади, посрещахме изгреви и изпращахме залези,  качихме се на/върху Караджов камък, преминахме трудната пътеката до пещерата на Св. Иван Рилски, участваме всяка година в състезанието “По стъпките на Алеко” в отбори с нашите многобройни приятели с увреждания. 

Успяхме да достигнем до х. Рибни езера, най-високопланинския язовир Калин и до х. Иван Вазов. И двете събития бяха предизвикателство, защото включиха необходимостта от подсигуряване на високопроходими автомобили.

Каним всички желаещи да се включат в нашата кампания, за да тръгнем отново на един разЛичен планински поход във всички годишни сезони.

Искаме отново да минем отдвъд границите, разчупим стереотипа и покажем, че и те, хората с увреждания могат да имат едно по-различно и екстремно преживяване. Ако някой каже НЕВЪЗМОЖНО! То ние всеки път отговаряме Не, ВЪЗМОЖНО е!

Благодарим ви!

letter Предизвикателствата стават все по-големи, а в едно с това и броя на участниците. Всеки път се разделяме с въпроса на нашите участници: „Кога е следващото събитие?” За да не вдигаме рамена, а можем решително да кажем кога, имаме нужда от Вашата подкрепа. Поставихме си амбициозния план – всеки месец по едно събитие. За да стане това възможно имаме нужда от Вашата регулярна подкрепа с месечни вноски.