Живот за Рая!
DMS RAYA

Живот за Рая!

С прискърбие съобщаваме, че Рая Праскова е починала. Кампанията и е прекратена.

Съболезнования на семейството й за тежката загуба.

Сподели

Заедно събрахме 6 036 лв.

Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
79 0 0 0 919 лв. 201 лв. 4837 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За кампанията

През юни 2023 год. Рая открива странни синини по тялото си и отива на лекар, където получава шокиращата новина, че това вероятно е левкемия. Направените подробни изследвания потвърждават диагнозата „Остра миелобластна левкемия“.

Заболяването изисква лечение с химиотерапия и след постигане на ремисия – костно-мозъчна трансплантация.

Добрата новина е, че костният мозък на брата на Рая е напълно съвместим с нейния.

Рая и близките й започват проучване на клиники в чужбина, при които процентът успешни трансплантации е висок.

Все още не са решили окончателно на коя клиника ще се доверят, но офертите са сходни – 90 000 евро за трансплантацията, като сумата не включва изследвания и предтрансплантационна химиотерапия. За тях се очакват разходи от около 20 000 евро.

letter Здравейте, скъпи дарители! За съжаление трябва да напиша тези редове. Казвам се Рая и съм от град София. Омъжена съм и имам две прекрасни дечица - Мелани на 15 и на Ерик на 28. В края на месец юни бяхме на море и по краката ми се появиха странни синини. Веднага направих изследвания в МВР болница и там се усъмниха за левкемия и ме изпратиха ро спешност в Хематологията в гр. София. Приеха ме, направиха ПКК, изследване на костен мозък и потвърдиха диагнозата: ОСТРА МИЕЛОИДНА ЛЕВКЕМИЯ. Бяхме съкрушени! За един момент живота ни се преобърна. След много сълзи реших да не се предавам и да водя най-голямата битка с тази коварна болест. Моля Ви от сърце да ми помогнете и да имам надежда, че ще мога да си отгледам детенцето. Тя е пълна отличничка. Има нужда от мен като всяко дете. Искам да се излекувам и да бъда до любимите ми хора. Да мога да работя, спортувам и да се радвам на живота! Благодаря на всеки, който ще ми помогне!