Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Ново сърце за Митко!

Начало на кампанията: 13.07.2023

Митко е успешно трансплантиран с ново сърце. Сега той има нужда от средства за рехабилитация и престой в САЩ.

Ново сърце за Митко!
8 395 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MITKO

Историята на Митко

През 2014 г.. Димитър е диагностициран с тежка дисфункция на лявата сърдечна камера. През 2016 се налага операция за имплантиране на изкуствено сърце.

Имплантът вече е с изтекъл срок на годност и има опасност да спре във всеки момент. Още през 2016 год. Димитър е включен в листата на чакащите за трансплантация, а вече се нуждае спешно от сърдечна трансплантация!

Болница „UC San Diego Health“ в САЩ приема да извърши трансплантацията, а НЗОК вече е превела сумата за лечението. Според условията на НЗОК се заплащат само медицинските разходи, а всички съпътстващи разходи пациентът трябва да осигури лично.

От американската болница информират, че времето за изчакване на донор е между 2 и 6 месеца, в които пациентът трябва да е в Сан Диего, а общото време за лечение и престой е 18 месеца.

При пътуването си до САЩ Димитър трябва да бъде придружен от медицинско лице.

Необходими са 17 250 евро за самолетни билети за Димитър, придружаващия лекар и майката на Димитър, още 53 100 щатски долара за 18 месеца наем на квартира в Сан Диего, режийни разноски и храна.

Въпреки, че операцията вече е заплатена, Димитър не може да замине, докато не осигури 128 500 лв. за съпътстващи разходи.

letter На 4.08.2023 год. Митко, придружен от лекар кардиолог и личен асистент, заминава за САЩ, за да бъде приет в болницата в Сан Диего. Стойността на самолетните билети за тримата е 14 330 лв.

Целта

Митко вече е успешно трансплантиран!

Кампанията продължава за набиране на средства за 18-месечен престой в САЩ на Димитър и един придружител.

Подробен репортаж на bTV можете да видите ту: https://rb.gy/e57v5

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!