Заедно за Джан!

Джан Ахмед с. Желязковец
Начало на кампанията: 08.06.2023

През април Джан беше опериран в американската болница. Сега предстои усилена рехабилитация, за да се възстанови мускулатурата. Съветът на д-р Парк е рехабилитацията да продължи 2 години с поне 2 процедури на ден. В момента родителите на Джан го водят в център "Елит плюс" в гр. Търговище, където стойността на терапиите е 80 лв. на ден. Джан се нуждае от минимум 10 000 лв. за процедури до края на годината и 20 000 лв. за следващата година.

Заедно за Джан!
37 879 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DJAN

За кампанията

Джан е едно лъчезарно и винаги усмихнато дете, но въпреки това има неща, на които той все още не може да се радва! Той не може да ходи самостоятелно, да тича на воля с връстниците си, да играе на топка и какво ли още не, към момента това е невъзможно заради неговото заболяване.

Джан се ражда преждевременно в 27 гестационна седмица от патологична двуплодна бременност. За съжаление еднояйчният му близнак не оцелява, а Джан води битка за живота си 68 дни в неонатология.

След като се стабилизира е изписан и почти веднага започват рехабилитационни процедури за преодоляване на двигателното изоставане. Въпреки това му е поставена тежката диагноза Детска церебрална парализа (ДЦП). Така битката продължава с много процедури и терапии, ходене в специализирани центрове от 3 години, но спастиката не може да се преодолее само с рехабилитации.

Радваме се, че намерихме  известния неврохирург, който прилага лечение на спастиката чрез  SDR Селективна дорзална ризотомия. Консултация с д-р Парк от Детска болница „Сейнт Луис“ в САЩ потвърждава, че ако бъде извършена селективна дорзална ризотомия, спастиката ще намалее и Джан ще може провежда по-ефективна рехабилитация, да пази равновесие и да проходи. Стойността на процедурата е 49 118 щатски долара.

Джан вече е опериран и сега има нужда от усилена рехабилитация!

letter С голяма надежда и вяра се обръщаме към вас! Това малко слънце има нужда от вашата помощ, за да играее и да изживее едно прекрасно детство, както другите дечица. Моля ви от сърце да подкрепите и помогнете с каквото можете! Вярвам, че има много хора с добри сърца, които ще откликнат на този зов за помощ! Джан не посещава детска градина или ясла, защото не може да ходи и не е самостоятелен. Денят му минава с много процедури, упражнения, масажи и рехабилитации. Той е много слънчево и жизнерадостно дете. Нашата надежда сте вие, вашата помощ и състрадателност. Всяко дарение е крачка към по-добро бъдеще за Джан!

Развитие

През април Джан беше опериран в американската болница. Сега предстои усилена рехабилитация, за да се възстанови мускулатурата. Съветът на д-р Парк е рехабилитацията да продължи 2 години, с поне 2 процедури на ден.

В момента родителите на Джан го водят в център „Елит плюс“ в гр. Търговище, където стойността на терапиите е 80 лв. на ден.

Джан се нуждае от минимум 10 000 лв. за процедури до края на годината и 20 000 лв. за следващата година.

Не е важно един човек да дари, а много хора да дарят от сърце! Благодарим!

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!