Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

​Училища за пример

Начало на кампанията: 02.05.2023

"Училища за пример" е единствената програма за обучение и подкрепа на училищни екипи в България, която насърчава цялостна трансформация на учебния процес (управление и преподаване), като поставя ученика в центъра.

​Училища за пример
513 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PRIMER

За кампанията

Фондация „Заедно в час“ работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете. Инвестицията в хората е най-важният фактор за подобряване на образователната система, затова се фокусираме върху обучението и подкрепата на учители и директори в цялата страна.

Работим за системна промяна, като изграждаме партньорства и участваме в подобряване на образователни политики.

България е на последно място в ЕС по индекса на медийна грамотност, на едно от последните места в ЕС по лична финансова грамотност и на едно от последните места по избирателна активност и участие в политически теми.

Според международното изследване PISA близо 50% от учениците са функционално неграмотни – не разбират смисъла на даден текст и не могат да приложат наученото в реалния живот.

Това е огромен проблем. Всички ние сме засегнати от некачественото образование, независимо дали имаме деца!

Проблемът се дължи на остарелите методи на преподаване, които са с фокус върху запаметяване и възпроизвеждане на факти, а не развитие на умения на 21 век.  Учителите често нямат нужната подготовка и нагласи да подкрепят успешно своите учениците, да подходят с нужната загриженост и да се справят с предизвикателствата.

Решението е качествено обучение и подкрепа на учители и директори в национален мащаб.

letter "Училища за пример" е единствената програма за обучение и подкрепа на училищни екипи в България, която насърчава цялостна трансформация на учебния процес (управление и преподаване), като поставя ученика в центъра. Училищата изграждат устойчиви структури за управление на училището чрез качествени обучения и подкрепа, а учителите използват нови методи на преподаване, оценяване и организиране на работата в клас.

Целта

Всяко училище ще задава конкретен и измерим приоритет за развитието на своите ученици. Целият екип на училището трябва да работи целенасочено и системно за постигането му. За разлика от останалите обучения в системата, които са еднократни и разпокъсани, този подход дава устойчиви резултати и ангажира цялото училище в успеха на учениците.

С програмата „Училища за пример“ целим да подкрепим следващите 5 български училища в техния растеж и трансформация.

Участието в програмата e изцяло безплатно!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!