Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Български език за ново бъдеще

Набиране на средства за курсове по български език за украинци, избягали от войната. Интеграцията е възможна чрез усвояване на български - за търсене и намиране на работа, за включване в степените на образование за децата и възрастни, за медицинско и административно обслужване.

Български език за ново бъдеще
79 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SLOVO

За кампанията

Войната в Украйна продължава! В България хиляди украински жени и деца се опитват да градят живота си отново!

След първоначалната стъпка на успокояване и покриване на основни потребности, следва  нещо още по-значимо – крачката за приобщаване към обществото ни, а тя може да се направи единствено чрез ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Това е и целта на кампанията – набиране на средства за курсове по български език. Интеграцията е възможна чрез усвояване на български – за търсене и намиране на работа, за включване в степените на образование за децата и възрастни, за медицинско и административно обслужване.

Благодарение на основните познания по български език украинските бежанци ще водят нормален и независим живот. Още повече, че  голяма част от бежанците имат завършено висше образование и професионален опит в големи организации и фирми в Украйна и добри идеи, които могат да реализират в професионалните си области.

Кампанията е на от СУБ „Украински дом“ – организация, занимаваща се с нуждите на бежанците от Украйна – хуманитарна помощ (продукти, бебешки храни, хигиена и дрехи), контакт на бежанците с институции, издаване/получаване на документи към Посолството на Украйна в България, интеграционни курсове за бежанци (възрастни и деца), работа с деца със специални нужди и хора с увреждания.

letter Намирането на работа е изключително важно за бежанците. Работейки, те ще се чувстват част от българското общество, свободни да решават в кои условия да живеят, с какво да се изхранват, къде да учат децата или, както и къде да се лекуват.  Важно е и за нас, защото ще заплащат данъци и осигуровки и ще допринасят към българското общество. Подадената от нас ръка ще доведе до утвърждаване на човешкото им достойнство!

Целта

За 3 поредни курса по български език за 45 украински бежанци са нужни 6615 лв. за заплата за преподавателя, изпити в лицензиран езиков център, удостоверения за ниво А1, разпечатване на учебниците, режийни, управление на проекта.

Благодарим за подкрепата!

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!