Обичта говори български – уроци по български за децата от Украйна

Начало на кампанията: 03.04.2023

С вашата помощ и подкрепа опитваме да съберем средства, за да осигурим продължаването на групови класове по български език на 100 деца. Така те ще могат по-лесно да общуват с български деца, да имат достъп до български училища, да прехвърлят част от тези знания на семействата си и да се превърнат в пълноценна част от българското общество.

Обичта говори български – уроци по български за децата от Украйна
400 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS UROK

Защо?

Езикът е средство за споделяне на подкрепа и обич. Той също е средство за интеграция на украинските деца в българската образователна система и общество.

С вашата помощ и подкрепа ще съберем 6000 лева, за да осигурим продължаването на групови класове по български език на 100 деца. Те ще се провеждат два пъти седмично през цялата лятна ваканция. С всеки 60 лева, събрани благодарение на Вас, едно украинско дете от Украинския образователен център в София ще може да продължи обучението си по български език през цялото лято.

Много от децата, разселени от войната в Украйна, изпитват трудности да намерят приятели, да се запишат в българско училище и да участват активно в обществото. Главен проблем за тях е езиковата бариера.

Чрез развитие на езиковите им умения те могат по-лесно да общуват с български деца, да имат достъп до български училища, да прехвърлят част от тези знания на семействата си и да се превърнат в пълноценна част от българското общество.

Освен образователна цел, часовете по български език през ваканцията имат и социална полза. С тях даваме възможност на децата да продължат да социализират и да се виждат с приятелите си.

letter Децата от нашия Oбразователен център вече са направили първите стъпки към интеграция и активно учат български език. Сега те имат нужда да продължат занятията и през лятната ваканция, за да подобрят езиковите си умения и да продължат успешно образованието си. 

Целта

Много от тези деца ще останат в България дори след приключването на войната и е важно да им подадем ръка още сега!

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!