Дом за самотна майка с две деца
DMS RADOSTINA

Дом за самотна майка с две деца

Парите са събрани през различни канали, не само през DMS – днес кампанията приключва успешно!

Благодарим на всички добри хора, които подкрепиха Радостина и нейните деца!

Сподели

Заедно събрахме 1 861 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
269 4 0 213 лв. 30 лв. 1341 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Радостина е жертва на домашно насилие. Преди пет години създава семейство, раждат се две близначета – момиче и момче. Радват се на семейна идилия само за кратко и скоро в дома им навлиза насилието от страна на бащата.

Радостина и децата прекарват една година в Кризисен център. Майката на Радостина урежда да се пренесат в град Своге. Живеят заедно и си помагат взаимно. Но бабата на близнаците се разболява и Радостина се оказва сама с двете си деца, които вече са на четири годинки. Работи, но цялата ѝ заплата стига единствено за наем и сметки. Скоро научава, че трябва да се изнесе от квартирата и не знае накъде да поеме. При бащата на децата не може да се върне.

Ако Радостина не се справи с тази криза, семейството е застрашено от разделяне и настаняване на децата в институция. Ние работим с деца в институции и знаем, че трябва да направим всичко възможно това да не се случи. Ще помогнем на Радостина да уреди проблема с жилището. Ще подкрепяме нея и децата, докато тя не започне да се справя сама.

Децата на Радостина трябва да растат в сигурна среда, която сега липсва.

Искаме да подпомогнем семейството с първоначалните разходи за нов дом. Щом бъде уреден въпросът с жилището на семейството, ще ни бъде лесно да подкрепяме нея и децата. Ще можем да вложим ресурса на нашата организация и доброволците в подготовка на децата за училище и за едно спокойно и активно детство.

Екипът на Програма „Генерация“ вярваме, че заедно сме отговорни към децата, особено тези в риск. Те имат потенциал да станат пълноценни личности, а ние се стараем да осигурим за тях условия за равен старт в живота.

letter С тази кампания набираме средства за първоначални разходи по наема, оборудване на жилището с уреди, посуда, домашен текстил и декорация за детската стая.