Да помогнем на Кръстьо да надвие болестта!

Начало на кампанията: 31.03.2023

От 18 години Кръстьо страда от множествена склероза и опитва всички възможни лечения, но болестта настъпва и днес той вече трудно ходи сам. Лечението със стволови клетки му дава шанс да стопира прогреса на заболяването и да подобри живота си. Да му помогнем!

Да помогнем на Кръстьо да надвие болестта!
3 084 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KRASTYO

За кампанията

През 2005 год. на Кръстьо е поставена диагноза „Множествена склероза“. Започва лечение с кортикостероиди, които да забавят развитието на болестта, но резултат няма. Преминава и през иглотерапия, гладолечение, терапия с ударни дози вит. Д.

За съжаление, болестта прогресира и в момента Кръстьо почти не може да си движи краката. По тази причина и рядко излиза от къщи.

Лечението със стволови клетки, което се предлага в институт „Пирогов“ в Москва, дава голяма надежда на Кръстьо, че болестта ще бъде стопирана.

„Тази коварна болест ми изпи силите. Преди нея бях много подвижен и енергичен, а стигнах до там, че не мога да направя самостоятелно нито крачка. Не пазя равновесие, краката ми не се движат…“ 

letter Лечението, което включва имуноаблативна химиотерапия и трансплантация на стволови клетки, е на стойност 50 000 евро.

Целта

До момента Кръстьо е събрал 21 400 лв.

Кампанията има за цел да набере недостигащите 78 600 лв. за да успее Кръстьо да замине през септември на лечение.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!