Национална дарителска кампания „България заслужава!“

Национална дарителска кампания „България заслужава!“

Начало на кампанията: 28.03.2023
Цел: 650 000 лв.

Заедно събрахме 3 526 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
2002 176 0 148 лв. 50 лв. 974 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Национална дарителска кампания „България заслужава!“ за издигане на 111-метров пилон „Рожен“ за българското знаме

Национална дарителска кампания България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Инициативата стартира в Деня на народните будители на 1 ноември 2022 г.

Безрезервна съпричастност към проекта изразиха големите родолюбци Лили Иванова, Христо Стоичков, проф. Андрей Пантев и редица видни общественици, спортисти, учени, успешни представители на различни професии.

Медийни партньори в реализирането на проекта са Българската телеграфна агенция, Българската национална телевизия,  Българско национално радио, вестник  „24 часа“, вестник „Труд“, вестник „Ретро“, агенция ПИК, агенция БЛИЦ, „БанкерЪ“.БГ, Радио FreshРадио FM+, Z-Roc, Мелъди , Actualno.com, Епицентър.БГ, Експрес.БГ и др.

Пилонът ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон, поставен на най-високото място в целия свят! А България ще има първия паметник на националния ни символ – знамето!

Знамето ще се вижда от километри разстояние, а енергията му ще се усеща в цялата страна, за да върне вярата в колективния граждански патриотизъм и да се  превърне в ново вдъхновение за нацията.

Изборът на височината от 111 метра символизира площта на България от 111 000 квадратни километра. Новото начало, от което нацията ни има нужда днес, е въплътено в цифрата 1, а трите единици символизират пробуждането на духа.

В основата на монумента на българското знаме ще бъде вградена капсула на времето със заветите на днешните българи към следващите поколения, както и карта на България с послания към бъдещето от всяка една област.

Официалното откриване на монумента на българското знаме ще е на 13 юли 2023 г. 

letter Фондация „Наследство в бъдещето“ е неправителствена организация, която през изминалите 11 години организира и реализира най-мащабните събития на българския дух, традиции и национална идентичност, сред които и Рожен - Събор на народното творчество и животновъдство. На всички тях  засвидетелстваме почитта си към безспорния национален символ – българското знаме.