Национална дарителска кампания „България заслужава!“

Начало на кампанията: 28.03.2023

Целта на кампанията е набиране на средства за изграждане на 111-метров пилон, на който ще се извиси  българското знаме на Роженските поляни в Родопите – място, символ на силната вяра в корените ни и всичко българско.

Национална дарителска кампания „България заслужава!“
1 566 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ZNAME

За кампанията

Национална дарителска кампания „България заслужава!“ за издигане на 111-метров пилон „Рожен“ за българското знаме

Национална дарителска кампания България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Инициативата стартира в Деня на народните будители на 1 ноември 2022 г.

Безрезервна съпричастност към проекта изразиха големите родолюбци Лили Иванова, Христо Стоичков, проф. Андрей Пантев и редица видни общественици, спортисти, учени, успешни представители на различни професии.

Медийни партньори в реализирането на проекта са Българската телеграфна агенция, Българската национална телевизия,  Българско национално радио, вестник  „24 часа“, вестник „Труд“, вестник „Ретро“, агенция ПИК, агенция БЛИЦ, „БанкерЪ“.БГ, Радио FreshРадио FM+, Z-Roc, Мелъди , Actualno.com, Епицентър.БГ, Експрес.БГ и др.

Пилонът ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон, поставен на най-високото място в целия свят! А България ще има първия паметник на националния ни символ – знамето!

Знамето ще се вижда от километри разстояние, а енергията му ще се усеща в цялата страна, за да върне вярата в колективния граждански патриотизъм и да се  превърне в ново вдъхновение за нацията.

Изборът на височината от 111 метра символизира площта на България от 111 000 квадратни километра. Новото начало, от което нацията ни има нужда днес, е въплътено в цифрата 1, а трите единици символизират пробуждането на духа.

В основата на монумента на българското знаме ще бъде вградена капсула на времето със заветите на днешните българи към следващите поколения, както и карта на България с послания към бъдещето от всяка една област.

Официалното откриване на монумента на българското знаме ще е на 13 юли 2023 г. 

letter Фондация „Наследство в бъдещето“ е неправителствена организация, която през изминалите 11 години организира и реализира най-мащабните събития на българския дух, традиции и национална идентичност, сред които и Рожен - Събор на народното творчество и животновъдство. На всички тях  засвидетелстваме почитта си към безспорния национален символ – българското знаме.

Какво е нужно?

За изграждане на новия Паметник на Обединението са нужни 1 000 000 лева.  Събрани са над 360 000 лв. от тях под формата на финансови средства, както и дарения от  български фирми, които ще осигурят флага, суровини, материали, транспорт, техническа и логистична помощ за изграждането на Пилон „Рожен“.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!