Спешно за Бояна!

Начало на кампанията: 17.03.2023

Бояна трябва да се оперира най-късно до средата на април - в момента тя живее без дясна тазобедрена става!

Спешно за Бояна!
2 922 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS BOYANA

Как се живее без става?

През 2009 год. Бояна е диагностицирана с коксартроза на дясна тазобедрена става. Оперирана е за смяна на ставата, но в следствие на деформация на капсулата, се налагат още две операции за ревизиране на ставата, последната – през декември 2021 год. в Турция.

След операцията раната започва да се отваря. Следват неколкократни лечения за овладяване на инфекцията, но при последното отваряне на раната през декември 2022 год., Бояна е приета по спешност във ВМА и изкуствената става е премахната изцяло.

letter Случаят е много по-сложен от обичайна смяна на става. След 3 операции, тежка инфекция на костта, премахване на ставата и живот месеци с отворена рана и без става, шансът на Бояна идва с екип от немски и български специалисти и изградена на място индивидуална става.

Целта

В момента Бояна живее без става. Надежда й дават специалистите във ВМА, които планират, заедно със специалист от Германия, да изградят горна тазобедрена става, изработена в Германия. Стойността на ставата е 18 036 лв. По време на операцията ще се постави и долна тазобедрена става, чиято стойност е между 7500 и 8500 лв. Общо на Бояна са необходими 26 536 лв.

Операцията трябва да се извърши до средата на месец април.

Бояна разчита на помощта на дарители, за да събере сумата! Благодарим!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!