Група „Надежда“ за самопомощ на родители

Група „Надежда“ за самопомощ на родители

Начало на кампанията: 17.02.2023
Цел: 4 000 лв.
Остават: 3 367 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
86 43 0 287 лв. 40 лв. 134 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 3 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Група за самопомощ на родители „Надежда”

30 деца, посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца „Алтернатива“ в Стара Загора се нуждаят от непрекъсната подкрепа и терапия, провеждана от квалифицирани специалисти, за да продължат да се развиват и да се увеличават шансовете им да имат нормално детство.

Децата с аутизъм и хиперактивно поведение най-често имат проблем с общуването, което прави тяхното включване в обществото почти невъзможно. Те живеят в нашия свят, но по свой начин. 

Родителите на тези деца имат нужда от задълбочена подготовка, за да могат да работят с децата си в домашни условия. Много добра форма за това е провеждането на Група за самопомощ, особено подходяща и необходима за родителите на новопостъпилите деца.

Споделянето на опит от родителите и консултирането от екперт им помага да повишат родителските си умения за грижа с дете с увреждане. Те говорят за проблемите, пред които са изправени и решенията, които трябва да вземат; споделят чувствата си, помагат си взаимно чрез обмяна на идеи и информация, търсят и получават утеха, че не са сами.

letter Подкрепете родителите на децата с увреждания  в група „Надежда” – тук те научават от преминали по техния път как са се справили, а с подкрепата от терапевта ще получат по-голямо разбиране за себе си и добри подходи да подпомогнат развитието на детето си.