Група „Надежда“ за самопомощ на родители

Начало на кампанията: 17.02.2023

Сдружението има създаден, утвърден и работещ в Стара Загора Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с Генерализирани разстройства в развитието (аутизъм) – от 2006 г. до днес. Целта на кампанията е подкрепа за създаване на Група за самопомощ на родители „Надежда”.

Група „Надежда“ за самопомощ на родители
633 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS RODITELI

За кампанията

Група за самопомощ на родители „Надежда”

30 деца, посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца „Алтернатива“ в Стара Загора се нуждаят от непрекъсната подкрепа и терапия, провеждана от квалифицирани специалисти, за да продължат да се развиват и да се увеличават шансовете им да имат нормално детство.

Децата с аутизъм и хиперактивно поведение най-често имат проблем с общуването, което прави тяхното включване в обществото почти невъзможно. Те живеят в нашия свят, но по свой начин. 

Родителите на тези деца имат нужда от задълбочена подготовка, за да могат да работят с децата си в домашни условия. Много добра форма за това е провеждането на Група за самопомощ, особено подходяща и необходима за родителите на новопостъпилите деца.

Споделянето на опит от родителите и консултирането от екперт им помага да повишат родителските си умения за грижа с дете с увреждане. Те говорят за проблемите, пред които са изправени и решенията, които трябва да вземат; споделят чувствата си, помагат си взаимно чрез обмяна на идеи и информация, търсят и получават утеха, че не са сами.

letter Подкрепете родителите на децата с увреждания  в група „Надежда” – тук те научават от преминали по техния път как са се справили, а с подкрепата от терапевта ще получат по-голямо разбиране за себе си и добри подходи да подпомогнат развитието на детето си.

Какво е нужно?

Цел на кампанията е да се наберат средства за провеждане на седмични сбирки на Групата за самопомощ.

Неоходими са 3500 лв. за 6 месеца за заплащане на психолог, материали и режийни разходи.


Сдружението има създаден, утвърден и работещ Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с Генерализирани разстройства в развитието/ аутизъм – от 2006 до момента.

Организацията е областен представител на  Национален алианс за социална отговорност НАСО- български представител на EASPD: периодично  предоставяме мнение по разработвани методики и законови документи в социалната сфера.

Разработени, издадени предимно с ISBN – над  20 сборника с информация в подкрепа на деца с  ментални проблеми в развитието и родителите им.

 

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!