Бъдеще за децата с пареза на ръката

Начало на кампанията: 14.02.2023

Кампанията е в подкрепа на 10 деца с диагнозата увреждания на брахиалния плексус под 18-годишна възраст от цялата страна.

Бъдеще за децата с пареза на ръката
885 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PAREZA

За кампанията

Фондация „За нашето бъдеще“ е учредена от родители на дете с увреждания на брахиалния плексус (т.нар. акушерска пареза, родова травма на раменния сплит, акушерска парализа, увреждания на плексус брахиалис, парализа на ЕРБ, Дюшен).

Децата с увреждания на брахиалния плексус се нуждаят от ежедневни процедури за постигане на жизненоважни функции на засегнатата ръка.

Лечението е скъпо и продължително. Семействата нямат възможност да поемат ежедневните разходи за рехабилитационни и профилактични процедури, спортни дейности, арт терапии, хипотерапия, ерготерапия, плуване, други процедури и обучителни дейности в страната и в чужбина.

Поради финансови причини се налага да правят по-малко процедури или да прекратят лечението. За съжаление това води до изоставане на функциите на ръката и понякога дори до загуба на вече спечелени функции на ръката. С всичко това се увеличава и риска от деформации в ръката и тялото.

Бебетата, родени с този вид увреждане, се нуждаят от специфично и продължително лечение – физиотерапия, рехабилитация, хирургични интервенции, носене на ортези, сплинтове и шини, приложения на боток и други.

Важно е да има правилен модел на поведение от страна грижещите се за тях лица, екипна работа на медицински специалисти в различни направления (хирург на горен крайник, невролог, ортопед, физиотерапевт, рехабилитатор, кинезитерапевт, ерготерапевт и др.) за постигане на функциите на ръката и за преодоляване на последствията.

Всичко това води до продължително страдание на детето. Също така проведеното лечение невинаги гарантира пълно отстраняване на вторичните проблеми, които възникват като резултат от увреждането на нервите – деформациите в ръката и структурата на тялото, сензорните нарушения.

letter Набираме 4000 лв. за да подкрепим 10 деца на различна възраст и с различни степени на увреждане, които да провеждат различни терапевтични процедури.

Целта

Като родители на деца с увреждания на брахиалния плексус (т.нар. акушерска пареза), ние много добре от личен опит познаваме същността на диагнозата, проблемите на децата, съвременните методи за лечение. И затова искаме да подадем ръка на 10 деца, за да прегърнат света с две ръце!   

Целта на кампанията е да осигурим допълнителни средства за провеждане на  рехабилитация, плуване, хипотерапия, ерготерапия за 10 деца с увреждания на брахиалния плексус.  

За пълноценен живот се нуждаем от две здрави ръце! Нека заедно да им помогнем! Подайте ръка, за да прегърнат света с две ръце! 

Новини

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!