Помощ за Денко

Начало на кампанията: 10.02.2023

Към февруари 2024 год. Денко продължава лечението си. В момента е на пореден курс химиотерапия заради метастази в черния и белия дроб. Един от медикаментите е спрян с цел по-бързо възстановяване на тъканите от последната операция. Онкологът е препоръчал таблетки, които са много ефикасни за метастазите в белия дроб, но не са налични в България, а в Турция цената им е около 10 000 лв. за един месец терапия. Тъй като сумата е непосилна за семейството, лечението на Денко продължава с вливки. Следващият месец се очаква да бъде направен контролен преглед с пет скенер и ЯМР за контрол на резултата и вземане на решение за последващо лечение.

Помощ за Денко
34 591 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DENKO

За кампанията

През 2022 год. Денко е диагностициран с карцином на ректум и с метастази в черния дроб, четвърти стадий. По спешност преминава през 6 химиотерапии в Турция, които дават много добри резултати – туморът и метастазите намаляват двойно.

В края на януари на Денко е извършена операция за отстраняване на тумора. Сега предстоят химиотерапия, затваряне на колостомията (18 500 евро), радиофреканс аблация, химиоемболизация (10 000 евро), контролни прегледи (около 3000 евро).

„Здравейте, добри хора! Аз съм Денко, баща на едно страхотно слънчево дете със Синдром на Даун на 3 годинки на име Симеон. Минахме през много трудности с него от раждането му до сега, непрекъснато посещавахме лекари и специалисти, имахме много притеснения и трудности, но продължаваме да се борим за него и да съхраним семейството си.
Тъкмо се бяхме поуспокоили за него и дойде ново изпитание: диагностицираха ме с карцином на ректум и с около 15 метастази в черния дроб, четвърти (последен) стадий, с кръвотечение. Казаха ми, че нямам време за губене и по спешност започнах и преминах 6 доста тежки химиотерапии в Турция, които дадоха страхотни резултати: туморът и метастазите се бяха повлияли и намалели двойно! Чувствах се много по-добре, не бях вечно изморен и отпаднал. Оказа се обаче, че това е само началото на нашата битка. Налага се операция за отстраняване на тумора в ректума, като първо трябва да се направи лъчетерапия (общо: 26 000 евро). До седмица трябва да се започне подготовката. След операцията ще трябва да премина отново през контролни прегледи: ядрено-магнитен резонанс с контраст и PET скенер (около 5 200 евро), лечение с химиотерапия, след което предстои още една операция: за отстраняване на 8 броя метастази от черния дроб (нямаме определени цени за тях). За съжаление нямаме тази финансова възможност.
Имах планове когато се пенсионирам да заживеем със семейството ми на село, за да бъде по-спокоен живота на нашето различно момченце, което винаги ще остане дете, да отглеждаме зеленчуци и животни, на които той много се радва. Моля ви, мили хора, помогнете на един баща да види момченцето си пораснало! Благодаря ви!“ 

Целта

Денко и близките му благодарят на всички дарители и вярват, че с ваша помощ ще победят окончателно болестта!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!