Помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Начало на кампанията: 07.02.2023

Бедствие сполетя съседна Турция рано сутринта на 6 февруари. Засегнати са и съседните райони в Сирия. Броят на жертвите и ранените хора непрекъснато расте, разрушенията са много големи, нуждата от помощ е огромна!

Помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
17 468 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS TRUS

Трагедия в Турция

Над 4300 души (според данните около 8 часа на 7 февруари) са загиналите в Турция и Сирия след земетресението с магнитуд 7.8 по Рихтер, близо до южния турски град Газиантеп. По-късно през деня имаше последващ трус със същата сила. Броят на ранените достигна над 10,000. Срутили са се 2834 сгради, затова се очаква и броят на жертвите и пострадалите да продължи да нараства.

Това е най-силното земетресение в Турция за последните 100 години. В солидарност с пострадалите и по молба на дарители Фондация BCause открива апел за помощ на Турция. Информация за случващото се черпим от местната организация TUSEV, партньор в нашата международна мрежа CAF International.

За момента работим с три валидирани от CAF International местни организации:

Temel Ihtiyac Dernegi (TIDER – Basic Needs Association) –  Хранителна банка в Турция, която доставя храна и вода на пострадалите.

За пострадалите в Сирия ще насочваме дарения към MULHAM Gönüllüler YARDIM Dernegi (Molham Volunteering Team) – студентска доброволческа организация, която стартира спешен фонд за подкрепа на пострадалите, а стотици доброволци помагат на терен за спасяване на хора в руините.

Toplum Gonulluleri Vakfi – мрежа от 16,000 записани към момента доброволци. Средствата ще покрият нуждите им при работа на терен.

letter Първоначалната цел на кампанията е да подкрепи българските доброволни отряди, отиващи на помощ на място. 

Целта

Набиране на 50 000 лв. за закупуване на средства за работа на терен.

Кампанията ще бъде обновявана текущо.

Да помогнем на съседите! Komşumuza yardım eli uzatalım!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!