Помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
DMS TRUS

Помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Сподели

Заедно събрахме 17 792 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
5311 160 3 5983 лв. 1155 лв. 5008 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Трагедия в Турция

Над 4300 души (според данните около 8 часа на 7 февруари) са загиналите в Турция и Сирия след земетресението с магнитуд 7.8 по Рихтер, близо до южния турски град Газиантеп. По-късно през деня имаше последващ трус със същата сила. Броят на ранените достигна над 10,000. Срутили са се 2834 сгради, затова се очаква и броят на жертвите и пострадалите да продължи да нараства.

Това е най-силното земетресение в Турция за последните 100 години. В солидарност с пострадалите и по молба на дарители Фондация BCause открива апел за помощ на Турция. Информация за случващото се черпим от местната организация TUSEV, партньор в нашата международна мрежа CAF International.

За момента работим с три валидирани от CAF International местни организации:

Temel Ihtiyac Dernegi (TIDER – Basic Needs Association) –  Хранителна банка в Турция, която доставя храна и вода на пострадалите.

За пострадалите в Сирия ще насочваме дарения към MULHAM Gönüllüler YARDIM Dernegi (Molham Volunteering Team) – студентска доброволческа организация, която стартира спешен фонд за подкрепа на пострадалите, а стотици доброволци помагат на терен за спасяване на хора в руините.

Toplum Gonulluleri Vakfi – мрежа от 16,000 записани към момента доброволци. Средствата ще покрият нуждите им при работа на терен.

letter Първоначалната цел на кампанията е да подкрепи българските доброволни отряди, отиващи на помощ на място.