Бъдеще без страх!

Начало на кампанията: 28.01.2023

През изминалата година успяхме да помогнем на 53 млади момичета и жени, жертви на насилие. Подкрепете нашата мисия, за да продължаваме да даваме шанс за бъдеще без страх.!

Бъдеще без страх!
596 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS CONCORDIA

Какво правим

Може ли да се измери болката? Забравя ли се шамарът? Колко струва да се спасиш?

Не можем да измерим болката, нито да изтрием спомена от преживения ужас, но можем да видим жертвата зад поредната статистика. Защото зад числата в статистиките за пострадали от насилие момичета и жени, стоят истински хора с истински истории, истински сълзи и протегнати за помощ ръце.

През изминалата година успяхме да помогнем на 53 млади момичета и жени, жертви на насилие. Подкрепете нашата мисия, за да продължаваме да даваме шанс за бъдеще без страх!

Имаме нужда от 6 000 лв., които ще разпределим към две от нашите услуги – центровете ни в кв. Орландовци и с. Малки Искър. Всеки от двата центъра има специфика на подходите и целевите си групи, но целта винаги остава една и съща – помощ на пострадалите от насилие млади момичета и жени.

Рони ще навърши скоро 15 години, но няма  да посрещне рождения си ден като обикновено 15-годишно момиче. Изоставена в институция като бебе от наркозависимата си майка, Рони попада в семейството на садистична двойка, където е подложена на емоционален, физически и сексуален тормоз. Успява да избяга от осиновителите си, само за да попадне в лапите на нов „приятел“, който е повече от 10 години по-възрастен от нея. Рони отново е жертва на емоционално и физическо насилие. Тя има огромна нужда от терапевтична подкрепа, за да успее да преодолее травмите си и да има по-добър живот. С нашата помощ Рони има шанс да посрещне следващия си рожден ден като независимо и щастливо младо момиче.

Силвия е едва на 13 години, когато бяга от вкъщи и се омъжва. Дете пораснало без време, днес 17 години по-късно, тя вече е майка на шест деца. Без образование и трудов стаж, тя е оставена без никаква перспектива в живота. Това, което има, е голяма й мечта – дъщеря й да не последва нейната съдба. С достатъчно подкрепа и помощ от социалните работници, дъщерята на Силвия има истински шанс да надмогне порядките на консервативната общност, от която идва и да порасне като силна и независима жена, която сама избира пътя си.

letter В Семеен център ПОСОКА в кв. Орландовци работата е насочена към превенция на ранните бракове и подкрепата за млади момичета.

Целта

В Семеен център КОНКОРДИЯ в с. Малки Искър нашите социални работници и психолози са фокусирани върху организирането на групи за взаимопомощ, където обсъждат с младите момичета и жени как да разпознават насилието, към кого да се обърнат при нужда и как да защитават правата си.

В рамките на дейността ни ще обхванем широк спектър от теми, свързани с насилието – домашното насилие, сексуално насилие, насилието на работното място или в училище.

Подкрепете нашата мисия в помощ на пострадалите от насилие млади момичета и жени, за да им помогнем да живеят без страх! 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!