Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца

Начало на кампанията: 23.11.2022

Новите технологии са тук, за да ни подкрепят в родолюбивата ни мисия – чрез тях да допринесем за развитието на Северозапада - за модерен туризъм и развиващ се регионален бизнес, за привлекателно за младите технологично образование, за добавена стойност за целия регион.

Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца
47 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KNIGINI

Чували ли сте за тайнствените места на Северозапада?

За артефакти и съкровища, разкриващи истории за развитието на човешката цивилизация, за най-голямото тракийско съкровище в света, за култури, свидетелстващи за древността на нашите земи, за възникването на селища, за непреходното наследство и светини – стожери на българския дух, фолклор и традиции, пленяващи всяко сърце, и още…

Новите технологии са тук, за да ни подкрепят в родолюбивата ни мисия – чрез тях да допринесем за развитието на региона. В световен мащаб технологиите са незаменими за съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство, мост между история, настояще и бъдеще.

Не на последно място, технологиите са изразното средство на младото поколение, чрез което те могат да се пренесат в отминали епохи, да преживеят събития, а знанието им да стане активно и осъзнато.

Виртуалната реалност (VR) е сред мощните инструменти за комуникация на културно-исторически обекти в света. А Северозападът пази съкровища с национална, европейска и световна значимост.

Потенциалът, който искаме да отключим, е огромен!

За модерен туризъм и развиващ се регионален бизнес, за привлекателно за младите технологично образование, за добавена стойност за региона.

letter VR филмът ще бъде реализиран в два формата – кратка и разширена версия, на български и английски език. При пресъздаването им във виртуална реалност, ще използваме комбинация от различни технологии – 360 градусово 3D (стереоскопично) видео, фотограметрия, 3D моделиране, възстановки и други.

Целта

Предвиждаме VR филмът да бъде качен в YouTube канала на сдружението ни – Сдружение КНИГИНИ/KNIGINI, откъдето всеки ще има възможност да го гледа.

Предстоят ни и партньорства с български училища, образователни центрове, туристически обекти и офиси, институции, чрез които филмът ще има широкото разпространение, което целим.

След успешно реализирания ни първи по рода си филм „Дестинация Враца – величие и красота в 360°“ и изключителния интерес към него в страната и чужбина, ще се радваме да надградим родолюбивата ни идея с Ваша помощ.

Сумата за проекта е 89 000 лева.

Разчитаме на хора от цялата страна и чужбина, които обичат нашия регион, историята и технологиите. Всяко дарение е ценно!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!