Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца
DMS KNIGINI

Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца

Сподели

Заедно събрахме 54 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
31 0 0 8 лв. 15 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Чували ли сте за тайнствените места на Северозапада?

За артефакти и съкровища, разкриващи истории за развитието на човешката цивилизация, за най-голямото тракийско съкровище в света, за култури, свидетелстващи за древността на нашите земи, за възникването на селища, за непреходното наследство и светини – стожери на българския дух, фолклор и традиции, пленяващи всяко сърце, и още…

Новите технологии са тук, за да ни подкрепят в родолюбивата ни мисия – чрез тях да допринесем за развитието на региона. В световен мащаб технологиите са незаменими за съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство, мост между история, настояще и бъдеще.

Не на последно място, технологиите са изразното средство на младото поколение, чрез което те могат да се пренесат в отминали епохи, да преживеят събития, а знанието им да стане активно и осъзнато.

Виртуалната реалност (VR) е сред мощните инструменти за комуникация на културно-исторически обекти в света. А Северозападът пази съкровища с национална, европейска и световна значимост.

Потенциалът, който искаме да отключим, е огромен!

За модерен туризъм и развиващ се регионален бизнес, за привлекателно за младите технологично образование, за добавена стойност за региона.

letter VR филмът ще бъде реализиран в два формата – кратка и разширена версия, на български и английски език. При пресъздаването им във виртуална реалност, ще използваме комбинация от различни технологии – 360 градусово 3D (стереоскопично) видео, фотограметрия, 3D моделиране, възстановки и други.