Се-мей-ст-во, което ще бъде заедно на Бъдни вечер

Начало на кампанията: 18.11.2022

Искаме да ви разкажем една история за три деца, живеещи не у дома си. Приключението им започва преди седем години, когато остават без баща, но на грижите на своя дядо, който те много обичат и уважат. Отделени са от любимата къща, познатото място и отиват някъде, където им е някак празно и мрачно. Свикват с живота в институции, но надеждата за семейство стои винаги будна.

Се-мей-ст-во, което ще бъде заедно на Бъдни вечер
131 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SEMEISTVO

За кампанията

Ние от фондация Агапедия искаме да им помогнем по техния път обратно към дома!

Затова правим тази кампания, с която искаме да подкрепим децата да прекарат Бъдни вечер и Новогодишните празници в уютна и топла атмосфера при своя дядо, който им е единствен роднина и основна фигура в живота им.

Децата прекарват по половин ден седмично с него през последните 2 години от живота си, но имат нужда и искат да прекарват много повече време с него.

Необходимо е да съберем средства, за да може за закупим 3 легла с матраци за децата, да извозим събрания боклук в дворното пространство на къщата му и да довършим боядисването на стените и подмяна на входната врата.

Повече от половин година заедно с децата помагаме за оправянето на семейната им къща, с финансова помощ от наша страна и лични средства  на техния дядо, който е непретенциозен човек със скромен характер.

Трудолюбив и способен, той сам подмени дограмата и ремонтира покрива и помещенията, защото иска да остави едно хубаво наследство на внуците си.

letter Фондация "Агапедия България" работи с деца и младежи без родителска грижа между 7 и 19-годишна възраст от 2001 година, като полагаме 24-часова грижа за всички тях, както и подкрепяме за техните семейства, където това е възможно. Вярваме че, най-доброто място за всяко дете е в семейна, спокойна и сигурна обстановка, където да се радва на любимите си хора, домашни любимци и приятели от квартала. През всичките тези години сме помогнали на над 250 деца и младежи.

Целта

Нека заедно да осигурим няколко празнични дни в топла и уютна обстановка за нашите деца и техния дядо!

Това ще е само началото на техния път обратно към дома им, познатия квартал и улици и сбъдването на една мечта, която не е само три матрака и три легла, а място, където те се чувстват истински щастливи, сигурни и спокойни, че са у дома.

 

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause проект „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!