Отговорна грижа и лечение на бездомни котки

Начало на кампанията: 14.11.2022

Усилията ни са насочени към акциите “Кастрирай & върни”, защото кастрацията е единственото хуманно и ефикасно средство за контрол на популацията от бездомни животни. Програмата създава по-добри условия за живот за котките и за хората, и спомага съжителството им в населени места.

Отговорна грижа и лечение на бездомни котки
1 151 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ANIMAL HELP

Нашата мисия е да се грижим за кварталните котаци

Когато популацията е овладяна и спрат да се раждат постоянно нови бебета, качеството на живот на уличната котка се подобрява драстично. Докато кастрираната квартална котка живее по-дълго от некастрираната, борят на бездомните котки по улицата намалява.

Стабилизирането на популацията намалява конкуренцията за територия и храна и подобрява качеството на живот на кварталните котаци. Кастрацията елиминира значителни рискове от развиване на здравословни проблеми и нежеланите поведения при котараците, които често са повод за агресия на хората към тях.

Методът:

  1. Щом достигнат подходящата възраст, залавяме бездомните котки по хуманен начин.
  2. Водим ги на ветеринар, където се извършва кастрация и профилактика на зъбите. Връхчето на лявото ухо се маркира по време на упойката, което позволява да се различават вече кастрираните от некастрирани котаци, за да не се залавят повторно.
  3. След възстановяване от операцията при нас, връщаме котките обрано на местата, от които са заловени.

Грижа за котешките колонии

След кастрация, грижите, които полагаме за обработените котешките колонии, включват осигуряване на храна, подслон, обезпаразитяване, и ветеринарна помощ, когато се наложи.

На улицата неизбежно често да срещаме и котета, които не успяват да се справят сами. Тях приютяваме временно в приемни домове, докато им търсим осиновители.

letter Кварталните котки, минали през програма Кастрирай & върни играят много важна роля в решаването на проблема със свръхпопулацията на бездомни животни. Присъствието на кастрирани животни предотвратява появата на нови некастрирани и техните поколения на територията, която обитават.

Целта

Нашата цел е да популяризираме метода Кастрирай & върни, както и да направим кастрациите на улични котки по-достъпни за всеки, който иска да помага на котките около себе си. Искаме заедно да създадем по-добри условия за живот за котките, живеещи навън.

Кастрирай & върни предоставя безплатни кастрации на доброволци, които обгрижват колонии от квартални котки.

Всеки може да подаде заявка на сайта на кампанията и да получи безплатни часове за кастрация на бездомни и дворни котки в партньорските ни клиники. Ветеринарните разходи за кастрация и дентална профилактика се покриват от Кастрирай & върни.

Цената за една котка е средно 50 лв. Броят на котките, които можем да поемем, зависи изцяло от получените дарения.

Целевата сума от 1000 лв. месечно ще осигури кастрация на 20 котки и би била от огромна полза за постигане на тази цел.

Благодарим на всички приятели на котките, които правят мисията ни възможна!

Може да научите повече за програмата и да осиновите спасено коте тук:
● rescue.thelastcage.org
● Facebook.com/TNR.Bulgaria
● Instagram.com/tnr.bulgaria/
● Tiktok.com/@tnr.bulgaria

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!