Бъдеще за Димона!

Начало на кампанията: 02.11.2022

Малката Димона е с диагноза аутизъм. Детето се нуждае от специализирана терапия, която родителите му нямат възможност да осигурят.

Бъдеще за Димона!
16 698 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DIMONA

За кампанията

Димона е с диагноза „Детски аутизъм“ от втората си година, когато спира да говори. Направени са й психологични изследвания с препоръки за посещение на дневен център със специализирано подпомагане, но родителите не отчитат подобрение и се насочват за консултация към клиника по детска неврология „Проф. Д-р Бурак Татлъ“ в Истанбул.

Проф. Татлъ препоръчва 120 сеанса физиотерапевтичен лагер, медицински прегледи и генетични изследвания на стойност 15 000 евро. След това ще се изготви план за лечение.

За да започне терапията обаче е нужно първо да се направят изследванията, без които лечение не може да започне. Само те ще струват на семейството 15 000 евро, а те не разполагат с такива средства. Затова се обръщат за помощ към дарители!

letter 5-годишната Димона се ражда здрава и в първите две години от живота й нищо не подсказва обрата, който предстои. Докато един ден родителите й забелязват промяна в дъщеричката си. Тя спира да ги забелязва, затваря се в себе си и не говори. След консултации със специалисти родителите чуват диагнозата "аутизъм".

Развитие

Към началото на ноември 2023 год. на Димона е назначена терапия, от която детето има подобрение. Месечно за лекарства са необходими 400 лв.

Димона посещава и рехабилитационен център в Бургас, където с нея работят психолог и логопед. Стойността на терапиите е 960 лв. на месец.

Към 02.11.2023 год. в дарителската сметка на Димона има 3000 лв.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!