Искам да ходя!

Теодор Стоянов Стара Загора
Начало на кампанията: 11.10.2022

През януари 2023 год. ортопедичната операция на Тео е извършена, благодарение на помощта от дарители. През 2024 год. ще има още една за сваляне на поставените импланти, затова кампанията остава отворена.

Искам да ходя!
26 753 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS TEO

За кампанията

Теодор е диагноза „Детска церебрална парализа квадрипареза и хидроцефалия“.  Преди година, при изследване със скенер, е открита луксация на тазобедрените стави, която трябва да се коригира оперативно.

Родителите се насочват към ортопедична клиника „Шпайзинг“ във Виена и получават оферта за операции на двете стави на стойност 24 300 евро. Планирана е и датата за прием – 17.01.2023 год.

Семейството на Тео подава в НЗОК заявление за финансиране на лечението, но получава отказ с мотива, че лечението може да се извърши в България. Стартирана е дарителска кампания, за да може детето да бъде изпратено за оперативно лечение във Виена.

През януари 2023 год. ортопедичната операция на Тео е извършена.

letter Тео продължава с рехабилитацията, като паралелно се провежда лечение с медикамент "мускулен релаксант". Стойността на лекарството е 870 щатски долара за едномесечен курс на лечение. 

Развитие

През 2024 год., освен операция за сваляне на фиксаторите от тазобедрените стави, на Тео ще му бъде изработена и индивидуална абдукционна ортеза. Общо ще са нужни около 12 000 евро.

В началото на месец април ще му бъде извършена и фибротомия в Сърбия на стойност около 4000 евро. Ще продължи и интензивната рехабилитация, за която са необходими около 900 лв. на месец

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!