Бъдеще за Катрин
DMS KATRIN

Бъдеще за Катрин

Катрин е на 27 години и е майка на 6 годишно момченце. През 2014 година ѝ поставят диагноза „множествена склероза“. Катрин успя да събере нужните средства за една година рехабилитация след автоложна трансплантация на хемопоетични стволови клетки (АНSСT) в Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център „Пирогов“ в Москва.

Сподели

Заедно събрахме 10 742 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
2969 4 0 2529 лв. 540 лв. 4696 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

АНSСT е вид лечение, което засега не се поема от НЗОК в България, при което имунната система буквално се унищожава чрез химиотерапия, след което се възстановява чрез вливане на собствени стволови клетки.

letter От болницата дават голям процент успеваемост на метода за стопиране на автоимунния процес. Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лечение, прогреса на заболяването е спрян. На този етап това е най-ефективния метод за постигане на дългосрочна ремисия и овладяване на автоимунния процес.