Дари бъдеще на Елена от Брегово!
DMS ELI

Дари бъдеще на Елена от Брегово!

Кампанията DMS ELI приключва с успех. Елена събра нужните средства за чернодробна трансплантация! Пожелаваме ѝ успех и на добър час!

Сподели

Заедно събрахме 4 686 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1205 6 0 1634 лв. 490 лв. 1345 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Още като дете Елена е диагностицирана с рядко генетично заболяване – болест на Улсън-Коновалов, което причинява спиране на работата на черния дроб. В резултат организмът не изхвърля медта от тялото и я натрупва в органите.

След дълъг престой в болница, Елена е стабилизирана и през годините води сравнително нормален живот, докато през 2008 год. поддържащото ѝ лекарство изчезва от аптечната мрежа. След 1 година без лекарството си развива цироза на черния дроб.

Благодарение на наблюдението от екип от специалисти обаче и с подходящата терапия, тя отново се стабилизира.

В края на 2020 год., Елена се разболява от ковид-19 и симптомите се връщат. Изследванията показват, че Елена вече има декомпенсация на черния дроб и единственото решение е чернодробна трансплантация.

letter Елена прави консултация с проф. Юнал от болница “Медикъл парк” Истанбул, който потвърждава нуждата от трансплантация и предлага да я извърши. Стойността на лечението е 70 000 евро.