Дари бъдеще на Елена от Брегово!

Начало на кампанията: 13.07.2022

Още като дете Елена е диагностицирана с рядко генетично заболяване - болест на Улсън-Коновалов, което причинява спиране на работата на черния дроб. В резултат организмът не изхвърля медта от тялото и я натрупва в органите. Днес Елена набира средства за чернодробна трансплантация, помагат й приятели и близки хора, половината сума вече е събрана - помогни и ти!

Дари бъдеще на Елена от Брегово!
3 669 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ELI

За кампанията

След дълъг престой в болница, Елена е стабилизирана и през годините води сравнително нормален живот, докато през 2008 год. поддържащото ѝ лекарство изчезва от аптечната мрежа. След 1 година без лекарството си развива цироза на черния дроб.

Благодарение на наблюдението от екип от специалисти обаче и с подходящата терапия, тя отново се стабилизира.

В края на 2020 год., Елена се разболява от ковид-19 и симптомите се връщат. Изследванията показват, че Елена вече има декомпенсация на черния дроб и единственото решение е чернодробна трансплантация.

letter Елена прави консултация с проф. Юнал от болница “Медикъл парк” Истанбул, който потвърждава нуждата от трансплантация и предлага да я извърши. Стойността на лечението е 70 000 евро.

Целта

Към момента по дарителската си сметка и чрез други дарителски платформи, Елена е набрала малко повече от половината от сумата – 79 000 лв.

Събраната сума по дарителската сметка на Ели до момента е 114 000 лв.

Необходими са още 26 000 лв. Включи се!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!