Творилница за щастливо лято
DMS TVORI

Творилница за щастливо лято

Сподели

Заедно събрахме 858 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
134 2 0 150 лв. 120 лв. 450 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Творилница „Арт и скок“ организира ателиета за деца и младежи с проблеми в развитието, където те могат да се включат в различни ателиета по керамика, дигитални умения, арт терапия чрез рисуване с техниката Ебру, ателиета по шев и кройка и танцоводвигателни умения. Ателиетата се ръководят от квалифицирани специалисти.

Помогнете ни да сътворим ЩАСТЛИВО ЛЯТО в Творилницата за деца и младежи като Бела и Захари. Кои са те ли?

Бела е на 9 години. Обича да рисува, да твори на грънчарското колело, да танцува и може би би пяла, ако можеше да говори, защото често си подсвирква с уста. И тя като връстничката си Марина иска да играе с приятели, да е отлична ученичка, да чете, да прекарва летата при баба и дядо на село. Но Бела не може да говори, изпитва трудност да осъществи контакт с други хора, да се справя сама с предизвикателствата.

Захари е на 22 години. Обича да пее, да вае предмети от глина и да танцува. Но не учи в университет, не ходи на фитнес, не може да отиде на почивка с връстници като Георги, който също е на 22 г. и е студент по право, работи в адвокатска кантора по 4 часа, когато не е на лекции, спортува, а последните няколко години прекарва две седмици на планина и море с компанията си.

Да, Захари е на 22 години, но лятото му минава като на 9-годишната Бела, защото животът и на двамата е белязан от състоянието „аутизъм“. Те имат проблеми с възприемането на света около тях, но това не им пречи да мечтаят и да запълват времето си с любими занимания точно както своите връстници. И точно като тях те имат право на пълноценен живот и щастие. Но приликите са дотук. Защото Марина и Георги могат да сбъдват мечтите си навсякъде, самостоятелно, но Бела и Захари се нуждаят от 24-часова подкрепа и защитена среда за това. А места, които могат да им осигурят щастливо лято, почти няма.

letter Затова ние от Творилница „Арт и Скок“ решихме да създадем място, където деца и младежи с проблеми в развитието ще се чувстват щастливи и пълноценни. В Творилницата, както всички я наричаме галено, те могат да се включат в различни ателиета по керамика, дигитални умения, арт терапия чрез рисуване с техниката Ебру, ателиета по шев и кройка и танцоводвигателни умения. Ателиетата се ръководят от квалифицирани специалисти.