Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Прегърни Скрипчър!

Начало на кампанията: 03.05.2022

Сдружение „Обединение Светилник-България“ - Скрипчър Юниън България e неправителствена организация, фокусирана върху създаване на подходяща среда за ценностното и духовно развитие на всяко дете и младеж чрез разнообразни програми, основани върху изконни християнски принципи.

Прегърни Скрипчър!
3 757 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SCRIPTURE

За кампанията

Централният офис ще спре финансирането на Скрипчър Юниън България догодина. Това ни оставя с една година, за да изградим финансова устойчивост на организацията. През годините сме оставили отпечатък в живота на много от вас. Имаме нужда от вашата подкрепа – помогнете ни да продължим да оставяме отпечатък в живота на децата и младежите днес! Станете редовен дарител!

През последните 3 години наши екипи от доброволци и служители посещават периодично (2 пъти месечно) 4 села в Монтанския регион (с. Габровница, с. Черни връх, с. Вирове и с. Новачене), където работят активно с местната ромска общност за издраждане на хигиенни навици, морални ценности, образователни и превантивни програми.

 • Тийнейджърски екипи:

В следствие на дългогодишната ни работа с тийнейджъри, ставаме свидетели на техния растеж и развитие. Голяма част от тях придобиват умения за работа с хора, за грижа към по-малките, ръководене на различни дейности, способност да посрещат емоционалните нужди предимно на по-малките от тях, а и на свои връстници. Научават се да ценят труда, който хората полагат за тях, и да даряват своя за други.

 • ЛЕГО Уикенди:

В ЛЕГО уикендите взимат участие деца на възраст 7-12г. Те проектират и конструират цялостен ЛЕГО град, като работят разделени на малки екипи. Чрез това събитие успяваме да предизвикаме креативността и творчеството у децава, да развиваме умението им за работа в екип и да им помогнем в изграждането на цялостна представа за структурата и функционирането на една градска общност. Екип от подготвени и обучени доброволци навигират участниците в процеса на строене и изпозлват всяка възможност за разговори и подкрепа на децата.

Целта

Основната цел на стратегическата програма е да доведе до създаване на активна общност от редовни дарители от вече съществуващите контакти на организацията, която да осигурява попълване на „дупката“ от 22 000 лева / годишно в бюджета, която се създава след оттеглянето на централното финансиране.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!