Сбъдни мечта – промени живот

Начало на кампанията: 21.04.2022

Теодора е родена от нормално протекла бременност, но на година и половина започва да замята едното краче и да отпада. Постепенно детето получава спастична парализа на долните крайници и лявата ръка. Последвалите операции не дават резултат. Не дава резултат и интензивната рехабилитация.

Сбъдни мечта – промени живот
1 468 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS TEDI

Историята на Теди

„До година и половина, Теди растеше щастлива и безгрижна, но, след поставена ваксина, получи странични ефекти. Заболяването се изрази в замятане на едното краче и обща отпадналост.

Това наложи педиатричен преглед и постъпване в инфекциозна болница в град Русе със съмнение за менингит. След направена лумбална пункция, детето спира да върви напълно. Невъзможна самостоятелна походка.

Изписаха ни с неуточнена диагноза, без насоки за последвало лечение. Последваха неколкократни пролежавания в болници, където нямаше адекватно лечение.

Но, в същото това време, състоянието на дъщеря ми се влошаваше. Получи спастична парализа на трите крайника, което изискваше оперативна намеса. Последвалите операции не се оказаха толкова сполучливи, колкото се очакваше, но пораженията вече бяха нанесени.

Самостоятелна походка е невъзможна и до ден днешен. Парализа 100 процента. След което казаха, че нищо повече не може да се направи и ни препоръчаха единствено рехабилитация. Тогава разбрахме че животът ни ще бъде различен. Различният живот на „различните деца “е диагноза.

Вече 18години очакваме ефект от физиотерапията, но за огромно съжаление подобрение няма и до днес. Обичам я повече от всичко на света и се моля един ден да ходи самостоятелно.

Ние не загубихме надежда, твърдо решени сме нашият живот да бъде „нормално различен“ и не се отказваме, не се отчайваме, макар и понякога да е ужасно трудно.

letter След проведени консултации и кореспонденция от наша страна с няколко клиники извън страната, вече има отговор от турска клиника, която дава надежда за моето дете. Обърнахме се към специалист, който гостува наскоро на ЗИЦ Медикъл Караджъ в Бургас - д-р Дженгиз Чабукоуглу. Той е тесен специалист, при деца с такива проблеми и има голям опит в такива сложни операции. Той каза, че пътят, който ни предстои е дълъг и труден, но има шанс.

Целта

За сега няма точна оферта за лечение, защото към момента от клиниката искат  да бъдат направени всички необходими изследвания с цел установяване на точното състояние на детето и едва тогава ще бъде предложен план за действие с ценова оферта за цялостното лечение и последвали оперативни интервенции.

Имаме получена оферта за изясняване на неврологичния статус, която е на стойност 11 100 евро.

„Да си различен не значи, че трябва да си задължително безполезен. Да си различен, не значи да си лош. Да си различен, не значи да си ненормален или прикован в инвалидна количка. Да си различен, значи да вярваш в това, в което другите не вярват.

Това, което е лесно за вас е трудно за мен на този етап и до този момент, но когато човек има силна воля, рано или късно постига своята цел. Ще разбия тези вериги около мен!

Ще се науча да летя отново… Може да е трудно, но ще направя всичко за да го постигна.“

– Теди

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!