Дари надежда – спаси живот!

Начало на кампанията: 11.04.2022

Кампанията набира средства, с които да се погрижим за здравето на настанените в Кризисен център - Димитровград жени и деца в рамките на 1 календарна година. Тези пострадали жени и деца вече са спечелили важната битка за своята независимост, подкрепете ги в тази за опазването на здравето и живота им!

Дари надежда – спаси живот!
138 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ZDRAVE

За кампанията

Днес тя е на 39 г., на защитено и спокойно място в Кризисния център – далеч от мъжа, който неколкократно насилствено я е трафикирал с цел сексуална експлоатация; далеч и от осиновителя ѝ, който я е насилвал сексуално от 13-годишна възраст.

За съжаление белезите по тялото и в душата ѝ, както и еженощните кошмари я следват неотлъчно където и да отиде. Тя е тревожна, неспокойна, с чести промени в настроението, с прояви на паник атаки.

При нас идват много жени и майки, които са здравно неосигурени поради това, че са се посветили на отглеждането на децата си или пък мъжете им по една или друга причина не са ги пускали да работят. Всички те са преживели домашно насилие или са били трафикирани. Нима те не заслужават да бъдат здрави?

Пострадалите от домашно насилие и трафик жени и деца, които идват в Кризисния център, често имат спешна нужда от прегледи при различни специалисти, закупуване на лекарства и лечение, нужни са средства за медицинска и дентална грижа, издаване на медицински удостоверения, нужни за пред съда или здравна книжка при започване на работа, изследвания на децата при постъпване в детска градина.

През 2021 година потребителите ни са общо 33 – 17 жени и 16 деца, страдащи от депресия или други психични заболявания поради продължителността и интензитета на упражняваното върху тях насилие от страна на партньорите в живота им, с хипертония, диабет, мозъчни сътресения, епилепсия, сърдечни заболявания.

Малките ни потребители – децата – често са родени недоносени, след раждането си са недохранени, някои са с анемия и бета таласемия (най-тежката форма на анемия). Имали сме такива и с астма. Ние успяваме да гарантираме сигурност и безопасност на нашите посетители, но дори и за нас има непосилни неща – дефицитът на финансови средства за покриването на основните им здравни потребности.

letter Бягайки от насилието, тя и другите пострадали жени забравят личните си документи, забравят медикаменти, които са им нужни в ежедневието. Не взимат нищо със себе си. Те просто бягат. Пристигат при нас само с дрехите на гърба си, а понякога и само по халат..

Целта

Чрез настоящата кампания бихме искали да осигурим средства, с които да се погрижим за здравето на настанените в Центъра жени и деца в рамките на 1 календарна година.

Разчитаме на Вашата помощ, защото вярата за по-добро бъдеще не угасва в сърцата ни, тя продължава да пламти, защото човек без вяра е като дърво без корени, обречено да съхне и вехне.

Можете да подкрепите кампанията Дари надежда – спаси живот! и в Platformata.bg

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!