Помощ за пострадалите в Украйна

Помощ за пострадалите в Украйна

Начало на кампанията: 01.03.2022
Цел: 80 000 лв.
Остават: 61 808 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
2469 655 313 1516 лв. 2000 лв. 9332 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 19 от 2 лв.14 от 5 лв.

За кампанията

Сдружение „Мати Украина“ има за мисия да обединява украинците, живеещи в България, да повдига националното им самосъзнание, да запазва украинските език и култура и да приобщава украинската общност в България към културните традиции на българския народ.

Мати Украйна организира срещи с цел взаимно опознаване на украинците в България; различни курсове, читалища, библиотеки, изложби. Организацията извършва издателска и преводаческа дейност, организира и провежда национални и международни симпозиуми, конференции и конгреси за развитие на връзките между двете страни, провежда чествания на национални украински празници, дати и годишнини, свързани с видни украински личности; извършва благотворителна дейност и социално подпомагане на украинците в България.

 

Вече можете да направите своето дарение и в Settle като сканирате QR кода по-долу:

letter Стотици бежанци вече напуснаха границите на Украйна, за да потърсят помощ в съседни държави. Но голямата част от 44-милионното украинско население остава в домовете си, в мазетата или на фронтовата линия!