Помощ за пострадалите в Украйна

Начало на кампанията: 01.03.2022

Сдружение на украинските организации в България "Мати Украйна" обявява дарителска кампания в помощ на хората, пострадали от войната в Украйна.

Помощ за пострадалите в Украйна
18 060 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MATI UKRAINA

За кампанията

Сдружение „Мати Украина“ има за мисия да обединява украинците, живеещи в България, да повдига националното им самосъзнание, да запазва украинските език и култура и да приобщава украинската общност в България към културните традиции на българския народ.

Мати Украйна организира срещи с цел взаимно опознаване на украинците в България; различни курсове, читалища, библиотеки, изложби. Организацията извършва издателска и преводаческа дейност, организира и провежда национални и международни симпозиуми, конференции и конгреси за развитие на връзките между двете страни, провежда чествания на национални украински празници, дати и годишнини, свързани с видни украински личности; извършва благотворителна дейност и социално подпомагане на украинците в България.

 

Вече можете да направите своето дарение и в Settle като сканирате QR кода по-долу:

letter Стотици бежанци вече напуснаха границите на Украйна, за да потърсят помощ в съседни държави. Но голямата част от 44-милионното украинско население остава в домовете си, в мазетата или на фронтовата линия!

Целта

Кампанията набира средства за закупуване на хранителни пакети, дезинфектанти, хигиенни материали, термо одеaла, противовирусни средства, марли, бинтове, медицински раници и много други, от които се нуждаят пострадалите деца и възрастни украински граждани, които днес не могат да ходят на работа и да живеят в домовете си.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!