СПАСИ КОСТЕНУРКА!

Начало на кампанията: 09.01.2022

Вашата помощ осигурява издръжката на една, две или повече болни или ранени костенурки на лечение при нас. С дарението си помагате за спасяването на уникален древен вид диво животно, оцеляло до наши дни от ерата на динозаврите. Дарете живот, спасете костенурка!

СПАСИ КОСТЕНУРКА!
Кампанията се нуждае от 350 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS KOSTENURKA

За кампанията

Ние сме Ива и Иво – екипът на Спасителният център за костенурки към Фондация „Геа Челониа.

Нашата любов и мисия е да помагаме на едни от най-неглижираните диви животни – костенурките. Те имат нужда от нас, защото са най-уязвимите в дивия свят – те са втората най-застрашена от изчезване група след приматите.

Костенурките ежедневно стават жертви по пътищата, под багерите на нивите, при строителството на комплекси и голф-игрища, при пожари, дори при срещи с кучета и хора. Центърът е единственият специализиран в лечението на пострадали костенурки в България.

Животът на всяка костенурка е важен за нас. При нас костенурките получават максимално добро отношение и лечение. Искаме да ги има и за децата на нашите деца.

Всяка костенурка, постъпваща в Центъра задължително подлежи на обезпаразитяване и период на карантина, за нея се полагат ежедневни грижи, лечение и последващо транспортиране до мястото и на намиране в природата.

Центърът приютява и се грижи и за конфискувани костенурки, включително за водни и екзотични видове, обект на незаконна търговия, до решаването на по-нататъшната им съдба. Броят на приетите костенурки за последните три години се увеличи чувствително и очакваме тази тенденция да продължи.

Досега обезпечавахме лечебната си дейност благодарение на проекти и приходи от посещения, но тези два източника са непостоянни и несигурни и не покриват годишните ни разходи. За да осигурим максимално добри условия за костенурките и да продължаваме да ги връщаме в природата, имаме нужда от вашата помощ.

letter Всяка година приемаме, лекуваме и освобождаваме над 250 костенурки и излюпваме и освобождаваме около 200 бебета, което за 15 години съществуване прави над 6000 спасени костенурки.

Целта

За да покрием регулярните си разходи имаме нужда от 350 лв. на месец.

Подкрепете ни със средства  и споделете тази кампания!

БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ за вашата подкрепа в усилията ни да опазим костенурките!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!