Обгради ги с грижа!

Начало на кампанията: 09.01.2022

Подкрепете ограждането на сектор за костенурки - инвалиди в спасителния център към Фондация „Геа Челониа”! Всяка година в Спасителния център за костенурки в бургаското село Баня постъпват около 250 болни и пострадали - жертви по пътищата, при земекопни работи по земеделски и строителни терени, при пожари, при ухапвания от кучета, с рани от косачки или заболели вследствие неправилно гледане в апартаменти и дворове.

Обгради ги с грижа!
519 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS KOSTENURKA

За кампанията

Сред пъстротата в животинския свят едно симпатично и кротко диво животно с благ нрав е заплашено да изчезне. Костенурките са най-бързо изчезващи от лицето на Земята след приматите. Плахостта, бавността и навика им да се крият при опасност вместо да избягат ги правят толкова уязвими.

Центърът е единствен по рода си в страната и третият в Европа, посветен изцяло на костенурките.

До момента е приютил, излекувал и освободил над 6000 костенурки, а излюпените и освободени бебета са над 2000. Сред тежко ранените, най-сериозно е положението на тези с липсващи крайници или части от черупката, които остават инвалиди, което ги прави неспособни да оцелеят в природата.

Те остават в Спасителния център и създават здраво поколение, което се връща в природата. Така животът им се осмисля и макар в плен, остава пълноценен. За тях са създадени условия, близки до естествените за да могат по-леко да преодоляват стреса. Капацитетът на центъра обаче е ограничен, а броя на пациентите – инвалиди расте ежегодно, което налага нуждата от усвояване на допълнителна площ.

Центърът разполага със свободна площ, която трябва да се огради и обезопаси от безпокойство и хищници. С поскъпването на строителните материали стана непосилно да се справим сами с тази задача.

Ето защо се нуждаем от вашата подкрепата за закупуване и монтиране на ограда за обособяване на сектор за костенурките – инвалиди.

letter Всяка година приемаме, лекуваме и освобождаваме над 250 костенурки и излюпваме и освобождаваме около 200 бебета, което за 15 години съществуване прави над 6000 спасени костенурки.

Целта

Събраните дарения ще бъдат използвани за ограждане на сектор с дължина 180 м. За закупуване, транспорт и монтаж на метални колове, крепежни елементи и метални пана  са необходими 5810 лв., както следва:

Метални колове – 1400 лв.

Метални пана – 3300 лв.

Крепежни скоби – 780 лв.

Транспорт Бургас – Баня: 150 лв.

Монтаж: 180 лв.

Посочените цени са актуални към юни 2022 г., но непрекъснато нарастват. Помогнете сега!

Защо да помогнете на костенурките?

С вашия дар вие помагате за създаване на оптимални условия за възстановяване на над 200 пациенти годишно и за непрекъснато увеличаващите се костенурки-инвалиди в Спасителния център, които остават негови постоянни обитатели. Грижата за костенурките гарантира запазването на тези симпатични животни за идните поколения. Да съхраним природното ни богатство! Благодарим ви, че ни помагате в тази мисия!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!