Нека се обединим за Мони!

Моника Маринова Ст. Загора
Начало на кампанията: 14.01.2022

СПЕШНА кампания за лечението на Моника Маринова на 38 години от гр. Стара Загора, съпруга и майка на две прекрасни дъщери.

Нека се обединим за Мони!
5 940 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MONIKA

Нейната история

Моника е млада жена от Стара Загора, майка на две деца. Основател и Председател на Сдружение на Тарловите пациенти в България-лечение без граници и се бори за правата на пациентите с редки болести.

В началото на 2021 г. здравословното й състояние рязко се влошава. Приета е в инфекциозна клиника с ковид. От тогава търпи главоболие, силен световъртеж, гадене, повръщане, болки в корема и таза, срив в кръвното налягане, тахикардии, припадъци.

От началото на декември месец 2021г симптомите й се задълбочават и състоянието й рязко се влошава. Болките й са денонощни, неповлияващи се от обезболяващи. Моника не може да стои за дълго седнала или права, защото болките в корема й стават непоносими.

След прегледи при няколко лекари се установява рядко заболяване – Синдром на лешникотрошачката – вената на левият бъбрек е силно заклещена. Заради закъснялата диагноза и ненавременно лечение развива други два синдрома – Синдром на тазова конгестия и портална хипертония. Всички кръвоносни съдове в корема и малкият и таз са засегнати и ненормално увеличени. Има притискане на важни структури и венозен кръвен застой. Има засягане на двата яйчника и матката.

letter Изборът на Моника и близките й е за щадящо лечение в Турция, тъй като жената вече е отслабнала с 10 кг. Първата оферта е на стойност 42 000 долара, като тази оферта покрива операцията за синдромът на лешникотрошачката и синдромът на тазовата конгестия. Лечението ще се извърши от Д-р Сюлейман Озкан, Професор Д-р Мустафа Сайгин в болница BHT Clinic Tema Hospital, гр. Истанбул.

Целта

Операцията, която предлагат, е роботизирана и по-щадяща, като ще се направи през левия крак, ще се сложи стент на лявата бъбречна вена и ще се обработят всички засегнати кръвоносни съдове.

Освен цената на първата интервенция ще има допълнителни разходи – за изследвания за тези два синдрома, за транспорт, PCR тестове за Моника и съпруга й Димитър Маринов, който ще бъде нейн придружител, също за пост-оперативното лечение.

За всички възникнали разходи текущо ще актуализираме кампанията.

 • Към 18.01.2022 год. средствата, необходими за първата спешна роботизирана операция на Моника, са събрани. Предстои тя да замине за турската клиника. На място ще й бъдат направени изследвания и за синдром на Уилки. Ако се потвърди и този синдром, ще се наложи втора операция, чиято стойност не е включена в първоначалната оферта.

Кампанията остава активна до изготвяне на цялостен план за лечение.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!