На крачка от успеха е лечебницата за костенурки в село Бяла!
DMS KOSTENURKA

На крачка от успеха е лечебницата за костенурки в село Бяла!

Сподели

Кампанията „Подари топла черупка!“  стартира през октомври 2021 г., като част от глобалната инициатива „Щедрият Вторник“.

Ива и Иво – екипът на Спасителния център за костенурки към Фондация „Геа Челониа“ имат  мисия да помагат на едни от най-неглижираните диви животни – костенурките.

Те са втората най-силно застрашена от изчезване група животни в света след приматите и са много уязвими. Ежедневно стават жертви по пътищата, под багерите на нивите, при строителството на комплекси и голф-игрища, при пожари, дори при срещи с кучета и хора.

Центърът е единственият специализиран в лечението на пострадали костенурки в България., а за него е нужно да бъде изградена нова лечебница.

Всяка година „Геа Челониа“ приема и освобождава над 250 успешно излекувани костенурки и около 200 бебета, което за 14 години съществуване прави над 6000 спасени костенурки!

Благодарение и на дарителите в DMS, до успешното завършване на кампанията остават по-малко от 1000 лв.!

Строежът на лечебницата вече е във финална фаза: остават довършителните работи по интериора и поставянето на дограма.

Дванадесетте костенурки, които в момента са в центъра, успешно се възстановяват – раните заздравяват, животните са активни и се хранят. Все още очакват да бъдат преместени в новата лечебница и да бъдат настанени самостоятелно.

Още много малко е нужно, за да може лечебницата да бъде довършена!

Изпратете дарителски SMS на 17777 с текст DMS KOSTENURKA или дарете онлайн в страницата на кампанията: https://dmsbg.com/21298/dms-kostenurka/