Подари топла черупка!

Начало на кампанията: 19.11.2021

С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от помещение, в което ежегодно десетки костенурки ще намират добри условия за престой през зимата и ще се лекуват.

Подари топла черупка!
383 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS KOSTENURKA

За кампанията

Ние сме Ива и Иво – екипът на Спасителният център за костенурки към Фондация „Геа Челониа.

Нашата любов и мисия е да помагаме на едни от най-неглижираните диви животни – костенурките.

Те са втората най-силно застрашена от изчезване група животни в света след приматите и са много уязвими. Ежедневно стават жертви по пътищата, под багерите на нивите, при строителството на комплекси и голф-игрища, при пожари, дори при срещи с кучета и хора.

Центърът е единственият специализиран в лечението на пострадали костенурки в България.

Всяка година приемаме и освобождаваме над 250 успешно излекувани при нас костенурки и около 200 бебета, излюпени при нас, което за 14 години съществуване прави над 6000 спасени костенурки. А това е много!

Животът на всяка костенурка е важен за нас. Спасителният център е изграден в нашия дом в несебърското село Баня и е неразривно свързан с живота ни. При нас костенурките получават максимално добро отношение и лечение. Искаме да ги има и за децата на нашите деца.

Костенурката Коста е наш пациент, намерен на пътя край Созопол с огромна зееща дупка на част от черупката му. Вероятно прибран за домашен любимец, той е избягал от двора и се е озовал на пътя между фучащите коли. Тежко ранен, той бе докаран в нашия център.

Болни и пострадали костенурки като Коста, приети в края на лятото и есента не могат да заспят зимен сън с раните си и ще трябва да се лекуват. За да оздравеят им е нужна много топлина, светлина и лично пространство.

За да им ги осигурим, сме изправени пред огромно предизвикателство и имаме нужда от вашата помощ: ДА ИЗГРАДИМ КОСТЕНУРКОВА ЛЕЧЕБНИЦА.

Изграждането на лечебницата ще струва 13 855 лв. и включва:

 • изработка, транспорт и монтаж на олекотена метална конструкция и термопанели
 • вратопрозорец с ПВЦ дограма
 • прокарване на ток и вода

 

letter Споделете тази кампания, подкрепете ни със средства, свържете ни с компании, които биха дарили средства или строителни материали, с медии и хора, които биха разгласили кампанията ни!

Защо да дарите?

Вашата помощ ни е нужна сега, за да успеем до Коледа, преди да дойде зимата. Ако смятате, че каузата ни е смислена и заслужава внимание и подкрепа, подайте ни ръка, защото не можем да се справим сами финансово.

Защо да дарите?

Защото стотици пострадали костенурки няма къде да бъдат лекувани. С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от костенурковата лечебница. Дарявайки, вие спасявате живот!

БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ за вашата подкрепа в усилията ни да опазим костенурките!

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!